Heh, tam każdy opowiadał bajki na swoją modłę, czym się kto zajmował, za czym uganiał

Ten o treblinkach, tamta o papierze WC... Szczęście dla tego dzieciaka, że ojciec nie zhaltował żadnej "córy Koryntu"
Jaja by były, gdyby ktoś od nas został zatrzymany. To by dopiero bajki powstawały
Przykładowo:
"
No i ta królewna była bardzo nieszczęśliwa, bo w całym królestwie nie było ani jednej klasycznej oprawy rtęciowej"
Albo tak:
"
Smutek zapanował w całym królestwie i przygnębienie okropne, bo się zmniejszała ilość klasyków rtęciowych na ulicach. Sam wielki król zawołał księcia i mówi: bierz pan, panie Bończyk delegację i wal pan do stolicy szukać klasyków"
Dobre, to teraz dam uzupełnienie od siebie - spośród wspomnianych przeze mnie zrzutów, porobionych około rok temu, wybrałem te, które się nie dublują z wyżej pokazanymi przez kolegę
kubaxxx :
Skrzyżowanie Al. Jerozolimskich i Niemcewicza. OUSF-y stoją wzdłuż tej drugiej

OUR-125 (z prawej) przy Piwarskiego; perspektywę zamyka blok przy Kostrzewskiego

Ta sama okolica, ale widok w przeciwnym kierunku - zachodnim. OUR-125 wisi na słupie przy Konduktorskiej (na lewo od transparentu). Widziany oczywiście spod szkoły w rejonie Braci Pillatich i Piwarskiego

OŻk-1 na wysięgniku typu "Muranów" na pokazywanym już skwerze przy pomniku Mickiewicza

Podwale z ożetkami

Krucza już była, ale tego ujęcia nie - trudno to dostrzec, ja zupełnie przypadkiem w tym cieniu dopatrzyłem się OUSF-a na charakterystycznym dla Kruczej wysięgniku

Marszałkowska i znane z niej duety dwulampowych łyżek węgierskich

Pańska i łyżki (odcinek na wschód od Żelaznej)

Łyżki przy łączniku ul. Bagno ze Świętokrzyską

Świętokrzyska na zachód od Emilii Plater. Widoczne wymieszanie żarowych "grzybków" z nowymi łyżkami

Dworzec wschodni od strony Kijowskiej

I absolutny hit tego filmu - kwiaty OUR2x400 z lotniska Chopina na Okęciu