Chodzi o mniej więcej takie domki, jak w O.W drogowiec z Sobieszewa który jest na forum, ewentualnie klimatyczny, i tani dom wczasowy w klimacie

amisiek napisał(a):Krótki wywiad znajduje, że jeszcze niedawno było coś takiego:
Ośrodek Wczasowy Helena, Jeziorowskie k. Kruklanek, nawet cieć był z PRL. "2008, przychodzimy, "konserwator" lekko zakonserwowany sunie w naszą stronę. - Ekhm - kaszlnął, po czym lekko zachrypniętym niedbałym głosem dodał - Chsieliśsie iśś na dach, taa?".
Nie wiem tylko czy to aktualne.
Jest jeszcze "Omega" w Stręgielku, ale tam standard ostatnio podnieśli. Nadal są "kurniki", ale odnowione.
Są też Wilkasy, nadal w starym stylu.
daylight napisał(a):Beton, przedawkowałeś Nienackiego?Salamandrę* już masz? Ciotkę Zenobię na Junaku?
Paaanie, toć już nie ma dzikich plaż, już nie żyje pies Pankracy! Ci harcerze to już brzuchy mają, ideały dawno posprzedawane za półdarmo, siedzą przed TV i czipsy żrą, piwo otwierają.
A tak serio, to mogłoby być całkiem zabawnie. Odgruzować sprzęt turystyczny z epoki, po dziadku i tak sobie zrobić taki mały PRL, na tydzień, z kocherem na denaturat, z latem z radiem, Kolibrem** na stoliku turystycznym, ze zdecydowanie nie-LEDową latarką co ma wiecznie zdechłe baterie, z aluminiowym zestawem naczyń...
*taki kajak, rzecz jasna!
**no błagam, radio przecież...
Beton napisał(a):Co do radia "koliber"... z tym słuchaniem aktualnej propagandy z programu pierwszego na wczasach faktycznie mogłoby być zabawnie, ale lata `50 to dla mnie trochę zbyt wczesne klimaty
Beton napisał(a):...kuchenka turystyczna radziecka na ekstrakcyjną też...
Beton napisał(a):...choć miło się spało na plaży...
Beton napisał(a):Co do radia "koliber"... z tym słuchaniem aktualnej propagandy z programu pierwszego na wczasach faktycznie mogłoby być zabawnie, ale lata `50 to dla mnie trochę zbyt wczesne klimaty
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości