Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Postprzez Beton » 29 lipca 2016, 20:17

toomm40 napisał(a):Witam
jeszcze trochę , a będzie to wątek o największej liczbie stron na tym forum .może z czasem wyewoluujemy do forum o zacięciu meteorologicznym , a dyskusje o oświetleniu stanowić będą jedynie pewien promil w dziale "off-top"
a jako drugi wiodący dział widział bym dyskusję w wątku " co można znaleźć w pojemniku na recykling, śmietniku i złomie w waszym mieście, jego peryferiach (slumsach ) oraz przyległych gminach", tu aż się prosi o analizę porównawczą poszczególnych województw .pomocne było by stworzenie Mapy Topograficznej Odpadów Elektrycznych na terenie RP opartej o empiryczną wiedzę i doświadczenie forumowiczów :P

Witam,
Wątek złomu i śmietnika jest kontynuowany na innym forum :arrow:

http://www.trioda.com/forum/viewtopic.p ... start=1635

Niemniej przydałoby się zmienić nazwę forum na www.smietniki-metorologia.pl
Beton

Zdjęcia: 0

Postprzez Whites86 » 29 lipca 2016, 20:20

Beton napisał(a):Witam
Aktualnie temperatura spadła do -20 stopni i wiatr wieje w kierunku północno-zachodnim.

hehe , sniegu jeszcze nie ma ? :D
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez Beton » 29 lipca 2016, 20:25

Witam ponownie

Whites86 napisał(a):
Beton napisał(a):Witam
Aktualnie temperatura spadła do -20 stopni i wiatr wieje w kierunku północno-zachodnim.

hehe , sniegu jeszcze nie ma ? :D

Chodziło oczywiście o +20 stopni, błąd powstał na skutek przyciśnięcia złego przycisku na klawiaturze z powodu silnego wiatru, jaki powstał w moim pokoju przez jednoczesne otwarcie okna w moim pokoju i balkonu u współlokatorki.
Beton

Postprzez toomm40 » 29 lipca 2016, 20:34

Beton napisał(a):
Chodziło oczywiście o +20 stopni, błąd powstał na skutek przyciśnięcia złego przycisku na klawiaturze z powodu silnego wiatru, jaki powstał w moim pokoju przez jednoczesne otwarcie okna w moim pokoju i balkonu u współlokatorki.

Witam
niesamowite. u mnie są silne wiatry jedynie po spożyciu grochówki wojskowej.wówczas nie należy stać od zawietrznej oraz zbliżać się z otwartym ogniem(np .zapalonym papierosem) z powodu wzmożonej produkcji metanu i siarkowodoru .
procesom tym może towarzyszyć periodycznie silna woń podobna do rozkładu karbidu w butli spawarki acetylenowej

pozdrawiam
Ostatnio edytowano 29 lipca 2016, 20:51 przez toomm40, łącznie edytowano 1 raz
TELAM - i wszystko jasne :D
toomm40

Postprzez Utilizer » 29 lipca 2016, 20:44

Beka przeogromna :lol: :lol:
U mnie dzisiaj na zmianę słońce i deszcz, rano wychodziłem myśle sobie będzie ciepło a potem lipa 16 stopni, deszcz i wiatr niesilny
Utilizer

Zdjęcia: 2797

Postprzez oskard » 29 lipca 2016, 20:54

Kto wie, może to właśnie ten omawiany silny wiatr dotarł dzisiaj do mnie ok. godz. 16 ? Rwało tak mocno, że aż zabudowa balkonu się trzęsła, tylko patrzeć, jak wszystko odleci. A do tego złowieszczo duło i gromko świstało, że strach było przez okno wyjrzyć - trzeba było oną anomaliję pod stołem przeczekać.
Jeżeli zabudowa balkonu została nader mocno nadszarpnięta przez ten kataklizm i się rozleci, to odkupujecie mi ją wszyscy tu piszący, jako winni wywołania ogólnopolskiej plagi silnych wiatrów, mającej swe źródło w tym wątku :!: :P Doprowadziliście do tego, że wirtualna rzeczywistość stała się namacalną i realną, niczym w parku jurajskim! :mrgreen:
Ostatnio edytowano 29 lipca 2016, 20:57 przez oskard, łącznie edytowano 1 raz
oskard

Zdjęcia: 29

Postprzez Beton » 29 lipca 2016, 20:56

Witam ponownie

toomm40 napisał(a):Witam
niesamowite. u mnie są silne wiatry jedynie po spożyciu grochówki wojskowej.wówczas nie należy stać od zawietrznej oraz zbliżać się z otwartym ogniem(np .zapalonym papierosem) z powodu wzmożonej produkcji metanu i siarkowodoru .
procesom tym może towarzyszyć periodycznie silna woń podobna do rozkładu karbidu w butli spawarki acetylenowej

pozdrawiam

U mojej cioci na wsi czasem cała rodzina ma silne wiatry, szczególnie po fasoli i bigosie.

Przed chwilą przestało padać, w tej chwili nie wiem, jakie jest niebo, bo jest ciemno.
Beton

Postprzez wyolon » 30 lipca 2016, 09:10

.
Ostatnio edytowano 27 czerwca 2017, 01:33 przez wyolon, łącznie edytowano 1 raz
wyolon

Postprzez Beton » 30 lipca 2016, 10:00

Witam

Dzisiaj świeci słońce i nie pada, ale babcia mówi, że ją w kościach łamie i będzie padać. Brak silnego wiatru, pewnie będzie jak wyjdę z domu. Temperatura 24,4 stopnia, wilgotność powietrza 55 procent.

Obrazek
Beton

Postprzez toomm40 » 30 lipca 2016, 10:06

Witam
Beton, Twoje zdjęcie wygląda, jakby zostało prześwietlone promieniowaniem roentgenowskim, jest dziwnie niebieskie.
TELAM - i wszystko jasne :D
toomm40

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic