To najstarsze oprawy w całej MFNE:

Niby zwykłe łyżki, a jednak ...najstarsze

neon44 napisał(a)::arrow: rtęciówka świetne foty, słów i tchu mi brak
rtęciówka napisał(a):neon44 napisał(a)::arrow: rtęciówka świetne foty, słów i tchu mi brak
Jak znajde czas, to obfoce całą fabrykę, wokół ogrodzenia są przeróżne łychy
cieszyn napisał(a):Ciekawe, że im nie przeszkadza, że sporo tych opraw nie swieci - co, tam złodziej nie ma?
rtęciówka napisał(a):cieszyn napisał(a):Ciekawe, że im nie przeszkadza, że sporo tych opraw nie swieci - co, tam złodziej nie ma?
Złodzieje są, ale ten obiekt jest dobrze chroniony, płot nie do przejścia, ochrona się kręci.
Mają około 500 nieczynnych opraw, cały plac oświetlają dwa maszty. Reszta jest strasznie zaniedbana, chociaż trafiają się świecące.
-ta fabryka jest ogromna... Większość zdjęć, które będę zapodawał w ogóle nie będzie się ze sobą spalała. A to jednak ten sam obiekt, tylko od innych stronFabrykę otacza 6 ulic, o różnych nazwach, tylko ten sam płot z drutem kolczastym. Od wschodu jest bocznica kolejowa, na niej ORO i łyżki. Może jutro znajdę czas na fotografowanie
![]()
W TYM WĄTKU BĘDĄ ZDJĘCIA TYLKO TEJ FABRYKI, JEDNEGO OBIEKTU
cieszyn napisał(a):Rtęciówko
Ja mam pomysła, ale nie wiem, czy go wcielisz w życie (ja bym to zrobił bez wahania)
Może warto zajść do dyrekcji tej firmy, zagadać, że jesteś fanatykiem (lepiej fanem) oświetlenia, że robisz setki zdjęć starych opraw i one Cię najbardziej fascynują, a że jest ich multum w tej fabryce, to poproś o zgodę na focenie wewnątrz!!!
Czy wiesz, co tam możesz znaleźć![]()
![]()
Tam może być wszystko! No moze nie bedzie lamp łukowych , ale w zakamarkach może wisieć zapomniana niejedna stara oprawa!
Pomyślisz o tym? (żebym tak miał bliżej, to bym podjechał i z Tobą tam zaszedł)
swietlik napisał(a):Zobaczcie... ktoś do opraw 400tek powkręcał rtęciówy 250tki
rtęciówka napisał(a):ani tego że one nie mają pierścieni!
Powrót do Oświetlenie terenów przemysłowych
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości