Cieszyn niestety narazie nie ( diabli wiedza kiedy bede tam jechał ). I jak na złość dzien przed wyjazdem skonczył mi sie akumulator w lustrze !
W sumie są tam 3 oprawy ORP i swietlówkowych tez wiecej. Dopiero dzis jak jechałem to na trasie tczew chojnice widziałem papierzaka 2 lampowego w czersku ( kiedys identyczego w Gdansku sfociłem ) i kilka inych opraw tez.
No i małą elektrownie wiatrową ( chinczyk ale jest )
Ostatnio edytowano 28 stycznia 2011, 15:59 przez amisiek, łącznie edytowano 1 raz
Powód:Połączenie wątków
Dbajmy o świetlówki kompaktowe - Tylko zapłon na gorąco !
Ciekawe są te kwiaty. Część ma długie ramiona, część krótkie, do tego głowice inne niż typowe kwiaty na Pomorzu. Jasno świecą rtęciówy na tym zdjęciu. Ciekawe, czy te kwiaty są czynne i czy wszystkie świecą na biało. A może są na nich kwadratówki w wersji OUH? Chciałbym zobaczyć to w nocy. Kiedyś kwiaty ze świecącymi rtęciowo kwadratówkami były na porządku dziennym nawet i w oświetleniu miejskim. A dziś nawet na terenach przemysłowych o nie trudno.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku