[Mesko] ORZ-6 i ORZ-7 - oprawy łyżkowe - różne wersje

Dyskusje na temat opraw oświetleniowych, które wykorzystują żarowe i wyładowcze źródła światła.

Re: [Mesko] ORZ 7 i ORZ 6 Rózne wersje opraw

Postprzez OUSF » 20 stycznia 2017, 23:16

A, ok. Mogło mi się pomylić, bo mam wrażenie, że światło z Twojej latarki się w nim odbija.
OUSF

Postprzez Lampa » 22 stycznia 2017, 13:58

Ta sztuka jest w bardzo dobrym stanie...
Jeśli jest w lesie to warto by ją pozyskać, to miejsce jest z dala od zabudowy i ludzi?
Lampa

Postprzez matit1 » 22 stycznia 2017, 14:26

matit1

Zdjęcia: 1394

Postprzez Lampa » 22 stycznia 2017, 16:00

Idealne miejsce żeby ją zdjąć, ja bym się nie zastanawiał tylko ją brał...
Lampa

Postprzez KaszeL » 22 stycznia 2017, 16:20

Lampa napisał(a):Idealne miejsce żeby ją zdjąć, ja bym się nie zastanawiał tylko ją brał...

W senie, byś ją ukradł?
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez lumix26 » 22 stycznia 2017, 16:43

te łychy to dawne oświetlenie linii bądź bocznicy kolejowej?
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
lumix26

Zdjęcia: 3827

Postprzez matit1 » 22 stycznia 2017, 16:59

lumix26 napisał(a):

te łychy to dawne oświetlenie linii bądź bocznicy kolejowej?

dawne oświetlenie jednej ze stacji nieczynnej obecnie linii kolejowej. W wątku " zdjęcia nocne" jest link do tych opraw za dnia jak coś
matit1

Zdjęcia: 1394

Postprzez Lampa » 22 stycznia 2017, 17:05

KaszeL napisał(a):
Lampa napisał(a):Idealne miejsce żeby ją zdjąć, ja bym się nie zastanawiał tylko ją brał...

W senie, byś ją ukradł?

Gdybym mieszkał w tamtej okolicy to może bym próbował załatwić zgodę, ale z tego co widzę to ciężka sprawa by była z tym, czyli została by mi tylko druga opcja, czyli zdjęcie jej ze słupa i uratowanie przed zniszczeniem na jakimś złomowcu. Obecnie w swojej kolekcji mam 12 opraw i każda została zdjęta legalnie i nie zawsze za darmo więc spokojnie z tą kradzieżą ;) Ale jak kolega jej nie pozyska to z chęcią ja bym to zrobił :twisted:
Lampa

Postprzez OUSF » 22 stycznia 2017, 17:11

Lampa napisał(a):
KaszeL napisał(a):

W senie, byś ją ukradł?

Gdybym mieszkał w tamtej okolicy to może bym próbował załatwić zgodę, ale z tego co widzę to ciężka sprawa by była z tym, czyli została by mi tylko druga opcja, czyli zdjęcie jej ze słupa i uratowanie przed zniszczeniem na jakimś złomowcu. Obecnie w swojej kolekcji mam 12 opraw i każda została zdjęta legalnie i nie zawsze za darmo więc spokojnie z tą kradzieżą ;) Ale jak kolega jej nie pozyska to z chęcią ja bym to zrobił :twisted:

Jeżeli teren należy do PKP bądź PKP coś tam, to nie licz na uprzejmość. Kiedyś mój ojciec, a później i ja, byłem, jak wymieniali oprawy na stacji w Skoczowie. Woleli oddać na złom i wyrzucić niż je komuś dać. Nawet lampy z oprawy nie mogli dać, bo to własność PKP/PKP coś tam... :evil:
OUSF

Postprzez Whites86 » 22 stycznia 2017, 18:26

OUSF napisał(a):Jeżeli teren należy do PKP bądź PKP coś tam, to nie licz na uprzejmość. Kiedyś mój ojciec, a później i ja, byłem, jak wymieniali oprawy na stacji w Skoczowie. Woleli oddać na złom i wyrzucić niż je komuś dać. Nawet lampy z oprawy nie mogli dać, bo to własność PKP/PKP coś tam... :evil:

no bo jak się przychodzi z pustymi rękami i się wymaga niewiadomo czego to nie licz na to że cos dostaniesz, w takich sprawach bierze się jednego gościa na bok daje od razu litra w łape by nie szukał wymówek, mówisz co chcesz i sprawa załatwiona
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze