No przyznaję... zamieszanie może nie, ale to co czuję to chyba jakieś zmieszanie, czy cuś, bo aż zaniemówiłem i nie wiem co powiedzieć
Dzięki wielkie za odpowiedź

Nic nie szkodzi że tak późno, ja się o archeologię nie czepiam jak niektórzy - nieraz bywa, że pytanie nie traci na aktualności mimo upływu lat i jego autor nadal oczekuje na odpowiedź mając nadzieję, że kiedyś się doczeka

.
Mi się na szczęście udało odpowiedzieć sobie niezależnie - już rok temu, w lipcu (czyli po 5 miesiącach od zadania pytania) szukając zapewne czegoś w temacie tomaszowskich drewniaków i innych zabytków, natrafiłem w grafice na zdjęcie z pewnego bloga, a widoczny na nim po lewej obiekt wydał mi się niemal pewniakiem, że pochodzi z tego samego miejsca:
http://tymoteuszka.bikestats.pl/1548685 ... elina.htmlWystarczyło tylko rzeczką iść, szukać mostków i sprawdzać, które z nich przebiegają w miejscach najlepiej rokujących, że tak to określę. W końcu coś dopasowałem, wkliknąłem na GSV i wyszło mi to ujęcie, które podlinkowałeś

.
Ale wielkie dzięki, że poczułeś się w obowiązku nakierować mnie, że nie uznałeś sprawy za przedawnioną

.
Takie zabytki się nie przedawniają