[Toruń] oświetlenie miasta

Historia oświetlenia polskich miast i realizowane inwestycje oświetleniowe

Re: [Toruń] oświetlenie miasta

Postprzez rtęciówka » 16 maja 2008, 21:26

cieszyn napisał(a):PRZEPRASZAM - tak FATALNYCH fot jeszcze nie pokazywałem :( :oops: :cry: :evil: :!:

Nie martw się, ja tam wszystko widzę ;) :)

Sufit jest taki "lustrzany", tak????

Ktoś kiedyś o tym pisał na forum, ktoś z Poznania (być może KaszeL, nie wiem) ;)
Pozdrawiam,
Kuba
rtęciówka

Zdjęcia: 498

Postprzez cieszyn » 16 maja 2008, 21:27

neon44 napisał(a):a nie udało się tego zgrać na komp

Nie mam ani kabla ani innego sposobu :( :evil:

Niech Edziu zrobi extra zdjęcia tych kwiatów i będzie po sprawie - one wyglądają SMERFASTYCZNIE ! :o
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez cieszyn » 16 maja 2008, 21:28

rtęciówka napisał(a):
cieszyn napisał(a):PRZEPRASZAM - tak FATALNYCH fot jeszcze nie pokazywałem :( :oops: :cry: :evil: :!:

Nie martw się, ja tam wszystko widzę ;) :)

Sufit jest taki "lustrzany", tak????

Ktoś kiedyś o tym pisał na forum, ktoś z Poznania (być może KaszeL, nie wiem) ;)

Tak, ale to są takie blachy, nie lustra chyba i mają za zadanie odbijać światło tych opraw na dół
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez rtęciówka » 16 maja 2008, 21:29

cieszyn napisał(a):Tak, ale to są takie blachy, nie lustra chyba i mają za zadanie odbijać światło tych opraw na dół

Zapamiętałem to z tamtego posta - to dowód, że ktoś już o tym pisał!
Pozdrawiam,
Kuba
rtęciówka

Zdjęcia: 498

Postprzez Michal » 16 maja 2008, 21:33

Rzeczywiście,jak na Twoje zdjęcia to "fatalne"jest zbyt łagodnym określeniem :D :D
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez cieszyn » 16 maja 2008, 21:44

Michal napisał(a):Rzeczywiście,jak na Twoje zdjęcia to "fatalne"jest zbyt łagodnym określeniem :D :D

to jest po prostu K A T A S T R O F A :!: :oops: :evil: cóż, taka Nokia i już

Ale cel jest szczytny!! Chodzi o to, żeby Edziu bez pudła trafił na jeden ze stu dworców w Toruniu ;) i uwiecznił tak piękne klasyki, będące na wyciągnięcie ręki :!:

Wg mnie każdy z Was powinien tam zajechać jako wycieczka naukowa i poglądowa! Jak MEKKA niemalże - żartowałem ;)
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez neon44 » 16 maja 2008, 21:45

cieszyn wybierz się do serwisu telefonów komórkowych i kup kabel do ściągania fot do tego modelu. Taki kabel kosztuje około 40 zł
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Postprzez cieszyn » 16 maja 2008, 22:05

neon44 napisał(a):cieszyn wybierz się do serwisu telefonów komórkowych i kup kabel do ściągania fot do tego modelu. Taki kabel kosztuje około 40 zł

Mnie ten fon wkurza i kiedyś zmienię se go na inny, a w ten juz mi się nie chce ładować kasy (bateria już siada, obudowa popękana), bo obawiam się, że same foty, choć przeniesione z fona do kompa, to za wiele lepsze nie będą, tak?
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez Edziu » 17 maja 2008, 08:32

teraz już wiem o co Ci chodzi Cieszyn, wybiorę się tam w ciągu najbliższych dni, najpierw myślałem że chodzi Ci o kwiaty 10X OURW 2250 które widać z pociągu (je też sfoce)
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
Edziu

Zdjęcia: 497

Postprzez Edziu » 20 maja 2008, 07:49

No wkońcu sfociłem te ciekawą architekturę dworca głównego, oprócz oświetlenia godny uwagi jest też sufit, na jednej fotce też go sfociłem może nadawać się jako tapeta na pulpit. Oświetlenie jest bardzo stonowane, nie tak jak współczesne MH, jest przy nich aż przesadnie jasno. Na dworcu panuje niemalże PRLowski klimat, marmury, sufit, oprawy lat 70 czyli okresu Gierkowskiego jakże wspaniałego :D , i wszystko oświetlone lekko zielonkawym światłem LRFów. ;)
Wszystkie oprawy wyglądają jak nowe, poprostu się błyszczą, ;) w takich warunkach to one wytrzymaja 100lat, więc życzmy im "100 lat 100 lat niech żyją zyją nam..." :lol: :lol: :lol: :!:
ps. Dziś zamieszczę trochę fotek z Bydgoszczy, będę zamieszczał je partiami bo jest ich dużo, byłem w jednej z dzielnic gdzie 80% oświetlenia to LRFy.
To do rzeczy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 7 sierpnia 2008, 16:25 przez Edziu, łącznie edytowano 1 raz
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
Edziu

Zdjęcia: 497

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Miasta polskie