bartek380V napisał(a):NO eska B16 nie wylaczy 17A tyle ze nie kazdy ma eski w domu ... .
bartek380V napisał(a):NO eska B16 nie wylaczy 17A tyle ze nie kazdy ma eski w domu ,a topik juz moze sie wylaczyc . Mialbym duzy opor psychiczny zabezpieczac przewod 2.5 bezpiecznikiem 20A. Ja bym chetnie poprowadzil do takiej plyty 5x4 kwadrat i postawil C20/ 3f bo eski dzialajace na granicy wylaczenia strasznie sie grzeja i to tez nie jest dla nich zdrowe. Natomiast kluczowe pytanie jaki cos fi ma plyta indukcyjna albo prad przy 6800W . Nikt nie pisze normalnie masakra to dla mnie wyglada tak samo jakby producent nie podawal ile auto spala paliwa na 100km .
bartek380V napisał(a):NO eska B16 nie wylaczy 17A tyle ze nie kazdy ma eski w domu ,a topik juz moze sie wylaczyc . Mialbym duzy opor psychiczny zabezpieczac przewod 2.5 bezpiecznikiem 20A. Ja bym chetnie poprowadzil do takiej plyty 5x4 kwadrat i postawil C20/ 3f bo eski dzialajace na granicy wylaczenia strasznie sie grzeja i to tez nie jest dla nich zdrowe. Natomiast kluczowe pytanie jaki cos fi ma plyta indukcyjna albo prad przy 6800W . Nikt nie pisze normalnie masakra to dla mnie wyglada tak samo jakby producent nie podawal ile auto spala paliwa na 100km .
litak1 napisał(a):bartek380V napisał(a):NO eska B16 nie wylaczy 17A tyle ze nie kazdy ma eski w domu ,a topik juz moze sie wylaczyc . Mialbym duzy opor psychiczny zabezpieczac przewod 2.5 bezpiecznikiem 20A. Ja bym chetnie poprowadzil do takiej plyty 5x4 kwadrat i postawil C20/ 3f bo eski dzialajace na granicy wylaczenia strasznie sie grzeja i to tez nie jest dla nich zdrowe. Natomiast kluczowe pytanie jaki cos fi ma plyta indukcyjna albo prad przy 6800W . Nikt nie pisze normalnie masakra to dla mnie wyglada tak samo jakby producent nie podawal ile auto spala paliwa na 100km .
Więc naprawiałem płytę indukcyjną jednopalnikową, taką profesjonalną 3500W.
Moc oryginalnie ustawiona nie na 3,5kW a miała zaledwie 3,20kW (Przy pełnym napięciu i pełnej średnicy materiału magnetycznego na wzbudniku)
Wewnątrz potencjometr na przekładniku prądowym więc moc podciągnąłem na znamionową... a czemu nieprzynajmniej szybko gotuje wodę na herbatkę.
Wewnątrz bezpiecznik topikowy tylko 16A, co mnie zastanowiło, po zmierzeniu mocy biernej zaskoczyłem się trochę, ale kuchenka ma zadziwiająco dobry współczynnik cos fi 0,97 i bierze tylko nieco ponad 15 A, Oryginalny przewód ma przekrój 2,5mm2, kabel po dłuższej eksploatacji lekko ciepły (gorzej z gniazdem i wtyczką ale też spoko.... i pamiętaj że to tylko jedna faza
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości