Witam, podczas modernizacji oświetlenia na jednym z obiektów zdemontowaliśmy oprawy Polam Wilkasy OP 250. OP 250 Jest dużo większa od 125, ma większy korpus, klosz , daszek i panel z osprzętem. W środku były LRFy 250 z 1980 roku. Oprawy z tego co opowiadał inwestor nigdy nie świeciły .
lumix26 napisał(a):nie sądziłem że taka duża jest ta na 250W piękna sztuka niedługo będzie
Trzeba tylko wymienić zatrzaski daszka bo są całe zeżarte przez rdzę, ale to nie problem bo są identyczne jak w ORO, reszta jest w bardzo dobrym stanie. Jako ,że kiepsko u mnie z czasem- korpus i daszek będą piaskowane i malowane proszkowo
Całe szczęście, że lampy nie świeciły bo po takim długim czasie klosz był by zniszczony...a tak jest ładny eksponat do muzeum Ciekawe czy lampa 400W tam wejdzie?
Zakład Energetyczny Poznań Rejon Najwyższych Napięć
Witam, udało mi się zakończyć remont OP 250 z 1980 roku. Korpus i daszek malowane proszkowo na kolor srebrny , zatrzaski ocynkowane. Świeci z oryginalną rtęciówką LRF 250W rocznik 1979. Ogólnie wszystko oryginalne nic nie dorabiane, no może poza uszczelką daszka którą udało mi się zdobyć prawie identyczną jak oryginał.