trochę klasyki z Lipki Krajeńskiej, ciekawe jak długo jeszcze powiszą te oprawy i kiedy dosięgnie je modernizacja...choć z tego , co zdołałem zaobserwować , to te świetlówkowce mają raczej poprzepalane świetlówki
Niestety, jakość tych przytorowych słupów często budzi wiele do życzenia... Niektóre jak widać nie wytrzymują już nacisku tylu mijających lat Widziałem przynajmniej kilka razy jak nowe Boyeny także powieszone były na krzywych słupach, na miejsce starszych opraw.
Kolekcjoner i poszukiwacz starych opraw i źródeł światła
Na zdjęciu widać po prawej unikatowy wagon gastronomiczny. Jest to wagon typu 155A (przebudowany XB Görlitz), zawiera 4 przedziały 2 klasy i część barową. Powstały 3 sztuki, każda wykonana przez inny zakład więc każda jest inna, nie ma dwóch takich samych. Na zdjęciu jest egzemplarz zrobiony przez ZNTK Mińsk Mazowiecki.
Ostatnio edytowano 6 marca 2019, 10:37 przez trojmiejski, łącznie edytowano 1 raz
Ilekroć wyjeżdżam do Wawy pociągiem z Lublina nie mogę się napatrzeć ile opraw rtęciowych się tam znajduje i to że świeżymi lampami. Jest także nowsza instalacja z duetami selenium FG z MH które oświetlają zasadniczo same tory, co jest rzadkością.