Elektroservice napisał(a):Nie mam zdjęć więc musi wystarczyć opisCo prawda to prowizorka samochodowa ale dotyczy elektryki samochodowej więc chyba się załapie
Od jakiegoś czasu były problemy z Chryslerem mojej dziewczyny. Zapalała się kontrolka Service Engine Soon, kontrolka ładowania auto miało niestabilne wolne obroty i częste spadki mocy. Dzisiaj wziąłem się za sprawdzenie elektryki i to, co znalazłem to po prostu jakaś masakra :/
We wiązce przewodów idącej do komputera sterującego silnikiem natrafiłem na przewody poklejone taśmą izolacyjną, pod którą skrywały się nieoblutowane i zaśniedziałe raupyRaupy zostały usunięte, przewody zalutowane i zaizolowane koszulkami termokurczliwymi efektem czego jest wreszcie bezproblemowa praca silnika, stabilne wolne obroty i 0 irytujących kontrolek
Oprócz raup we wiązce idącej do ECU znalazło się również parę innych kwiatków, co jednoznacznie wskazuje na to, że do tego auta dorwał się kiedyś ktoś, kto w ogóle nie powinien zajmować się elektromechaniką pojazdową
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość