Whites86 napisał(a):Whites86 napisał(a):10 września 2013 wymieniałem w 3 oprawach u mnie na parkingu sodówki na metalohalogeny, szczegółowe zdjęcie co wkręciłęm gdzie, jest w tej miniaturce znalazł się tam jeden chinol, jeden słowacki Osram HQI-BT i Sylvania HSI-THX 400W
pytanie za 100 punktów która lampa zdechła jako pierwsza ;]
jakiś miesiąc temu zdechł metalohalogenek 400W Bemko wiec zwycięzcą testu stał się osram 250W w kwadratówce
przyszedł czas wymiany, we wszystkich oprawach zastosowałem metalohalogeny różnych firm, jest HPI philipsa HQI osrama MH Brilum jakieś chińskie 250W i poraz kolejny HSI-THX Sylvanii
6 lamp MH jestem ciekaw która wymięknie, jak będę miał chwile weny przejde się z aparatem i zrobie porządne foty nocne, teraz chwilowo mam tylko z telefonu
tak wygląda ten MH Bemko który przeświecił nieco ponad 3 lata , jarznik się wybulił i rozszczelnił
qba napisał(a):Do kwadratówki też trafi MH?
Utilizer napisał(a):Proponuję wymienić te padaki na nowoczesne oprawy ledowe hehe :p
Utilizer napisał(a):Takie rzeczy właściciel powinien mieć wkalkulowane w koszty, chyba że prowadzenie tego parkingu jest aż tak nierentowne![]()
Ale fajnie że klasyki powiszą
Powrót do Konserwacja, modernizacja i budowa oświetlenia zewnętrznego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość