WOS60 napisał(a):Whites86 napisał(a):WOS60 napisał(a):Też mam wątpliwości co do koloru neonu z nazwą sklepu, na tym zdjęciu wydaje się on być zielonym:
A jako następny, myślałem, żeby wykonać neon z pływalni "Lazurnyj"
wszystko jest możliwe, mógł być zielony tego niestety nie wiemy, na tych neonach nie zostało ani grama farby
Larurnyj chyba będzie łatwym budynkiem do odtworzenia co ?
nie ukrywam też że korci mnie zobaczyć fabryka kuchnia, tylko tak tak samo nie wiem jaki mogł być kolor...
Budynek może i będzie łatwy, gorzej z neonem

. Będę musiał odtworzyć wszystkie te zawijasy na literach. No i mam już gotową listę do neonów do odtworzenia: "Lazurnyj", "Fabryka Kuchnia" i Pralnia Chemiczna.
Naszedł mnie też pomysł na odpalanie zniszczonych neonów (który trochę trąci herezją

), mianowicie taśmy LED-owe, fakt że nie dadzą tyle światła co prawdziwe rurki, ale można nimi w miarę łatwo odtworzyć kształt i po wszystkim można całą instalację zwinąć.
oprocz "Lazurnyj", "Fabryka Kuchnia" i Pralnia Chemiczna
są jeszcze Knigi , Berizka , Kinoteatr Prometeusz, neony na białym domu sława Leninowi na dole sklep Raduga, sklep Kultowary , sklep młodość (chyba najłatwiejszy bo podobny do owoszczi z dość małym neonem) no i plac centralny energetyk polesie, restauracja polesie no i godła USSR i ZSRR:)
co do taśm ledowych niby to jest jakiś pomysł ale to nie to samo, ja robiąc akcje kładłem nacisk na odpalenie oryginalnych źródeł które tam są nieużywane od awarii , to robilo największe wrażenie, grupka stalkerów powiesila ledy na jednym godle i praktycznie przeszło to bez echa, mało kto zwrocil na to uwagę bo tak naprawdę to lipa

I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam