Zrobiłem na szybko model wydłużonej ORZ-3. Oprócz powiększenia komory osprzętu o 12cm musiałem też wydłużyć komorę lampową, gdyż pomiędzy LRF-ami zostało bardzo mało miejsca.
AsXSn napisał(a):Może ORZ 8 była oprawą limitowaną czyli mogły być wyprodukowane w małych ilościach
Mogła być wyprodukowana w małej ilości jako prototyp. Może z jakiś powodów się nie przyjęła lub nie było na nią zapotrzebowania i dlatego nie znalazła się w katalogach. Ale to tylko nasze domysły.
ja by były pionowo była by to najbardziej bezsensowna oprawa jaką by stworzyli, o ile w OURW jakoś ten rozsył kierunkowany jest przez klosz tak tutaj byłby dramat
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Wykonałem taki model radzieckiego słupa wraz z oprawą i wysięgnikiem. Niestety nie znalazłem żadnych dokładnych rysunków wymiarowych, więc całość musiałem zwymiarować na podstawie zdjęć.
Chcę trochę odświeżyć ten wątek i daje fotkę wymodelowanego słupa drewnianego i duetu opraw trumienki i ORZ 7-2 ORZ 7-2 odbłyśnik miał być srebrny ale tekstury nie mogłem odpowiedniej znaleźć