Przedział menedżerski w wariancie Z2A Bautzen zawierającym 3 takie przedziały spośród 9 ogółem. Halogeny załączane są w różnych układach zależnie od jednego z czterech ustawień, 0, 1/2, 1 i unikalnego dla przedziałów menedżerskich trybu oświetlenia stołu:
Tryb 0:

Druga słaba żarówka to oświetlenie awaryjne załączane z szafy centralnej, tak się złożyło, że na chwilę to oświetlenie się włączyło i mogłem uchwycić tę żarówkę w akcji:

Tryb 1/2:

W szafie centralnej globalne ustawienie oświetlenia było 1/2 więc trybu 1 w przedziale nie mogłem załączyć. W trybie 1 powinno świecić pięć halogenów, te dwa załączone w trybie 1/2 plus centralny halogen oraz górny i dolny halogen po prawej.
Tryb oświetlenia stołu, gdy w szafie centralnej jest ustawiony globalnie tryb 1/2 (jak tutaj) to świecą się dwa halogeny plus żarówka trybu 0, gdy zaś w szafie jest ustawiony tryb 1 to świecą się tylko halogeny:

Dla porównania przedział menedżerski w 145Ab (swoją drogą te wagony wkrótce będą odstawione gdyż zbliża się im termin P5 i prawdopodobnie modernizacja obejmie zmianę funkcji, nieoficjalnie mówi się, że powstaną z nich kolejne restauracyjne typu 406A), przełącznik nad drzwiami do przedziału przełącza jedynie między dwoma opcjami, trybem 0 i oświetleniem stolika zaś halogeny nad poszczególnymi czterema siedzeniami są załączane indywidualnie. Zdjęcie zrobione pod kątem więc jeden z halogenów jest poza kadrem gdyż miałem wtedy tylko obiektyw 24mm, wszystkie nie zmieściłyby się, a nie chciałem żeby krawędź zdjęcia przecinała któreś halogeny w połowie:

Dziwię się, że w ostatnich czasach nie zamienili części halogenów na LEDy, widziałem zdjęcia restauracyjnych Bautzenów z oświetleniem halogenowym w których w części opraw były LEDy.