Zmierzchówka + schodówka i jest OK. W niektórych blokach faktycznie pojawia się problem z tym, że nie wiadomo który włącznik odpowiada za załączenie światła, ale to na szczęście rzadkość

Elektroservice napisał(a):Absolutnie się z tym nie mogę zgodzić. Jeszcze nigdy nie trafiłem na instalację z czujnikami ruchu które działałyby tak jak powinny. Zawsze albo załapują za późno lub za wcześnie
Zmierzchówka + schodówka i jest OK. W niektórych blokach faktycznie pojawia się problem z tym, że nie wiadomo który włącznik odpowiada za załączenie światła, ale to na szczęście rzadkość
Elektroservice napisał(a):Problem źle ustawionego automatu jest mi doskonale znany bo kiedy w mojej klatce padł automat schodowy to nowy po zamontowaniu został tak ustawiony że ledwie zdążyłem przejść pół piętra i światło gasłoZgłaszałem ten fakt wielokrotnie, dopiero za 4 razem ustawili tak, że światło nie gasło zbyt wcześnie z tym, że znowu źle ustawili bo ustawili na pół godzinny czas świecenia
W końcu sam postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i osobiście ustawiłem automat tak że można spokojnie dojść z parteru na 4 piętro i jest jeszcze czas na to aby otworzyć drzwi do mieszkania i jednocześnie światło nie świeci się pół godziny.
A do czujników ruchu nigdy nic mnie nie przekona bo od samego początku to rozwiązanie mi nie odpowiadało. Nigdy nie spotkałem się z tak zamontowanymi/wyregulowanymi aby działały w 100% tak jak powinny. Dobrze wyregulowany automat schodowy z przeciwblokadą (są takie dostępne już długi czas) to moim zdaniem najlepsze wyjście. Na pewno o wiele lepsze niż najtańsze czujniki ruchu a takowe by na pewno zamontowała PSM Winogrady
Elektroservice napisał(a):Wtedy światła nie da się załączyć. Raz drugi blokada zapałką lub innym śmieciem skutkująca zablokowaniem automatu i nauczą się tacy cwaniacy żeby tak nie robić bo w ogóle nie ma światła. Na szczęście u mnie pod tym względem są normalni sąsiedzi więc problem nie istnieje.
Elektroservice napisał(a):Galad ma rację. Nic dodać nic ująć. A co do Twojego postu Whites to na całe szczęście u mnie ludzie akurat pod tym względem są normalni, automat jest bez przeciwblokady i nigdy nie było przypadku żeby ktoś zablokował włącznik jakimś śmieciem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości