mosfetkiler napisał(a):Wszędzie ta dyskryminacja zwolenników niższych temperatur. Nawet w pogodzie mówią, że jak jest bezchmurnie i gorąco to dobra pogoda, a jak rześko i pochmurno to brzydka.
Programowanie neurolingwistyczne, jak nic. I nie mówię tego tylko ironicznie.
Jak jest zimno to przecież można się ubrać, a jak jest gorąco to już powyżej pewnych granic rozebrać się nie można, człowiek się poci, klei, śmierdzi i ciężko mu funkcjonować.
Luk napisał(a):Ciekawe o ile więcej płacisz za energię elektryczną dzięki tej klimatyzacji![]()
Bo ja teraz za prąd płacę ok. 130zł miesięcznie. Jeśli bym sobie kupił klimę to do ilu rachunki by wzrosły? Do 200zł? 300? Czy nawet 500 miesięcznie?
kubaxxx napisał(a):U mnie z kolei w upalne dni klimatyzacja działa od 17-ej do 7-ej rano, pobór podobnie jak u @Whites86.Rachunek mam prognozowany na pół roku do przodu i z tego co pamiętam z zeszłego roku to używanie klimy było praktycznie nie odczuwalne finansowo.To raptem kilkanaście dni w roku kiedy włączam klimę na chłodzenie,częściej używam opcji grzania w okresach wiosenno-jesiennym![]()
P.S.Whites86,zazdroszczę Ci takiej taryfy za energię el.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości