tam rzeczywiście mogły być kiedyś normalne żarówki, później były już MIXy. Gdzieś od 96 roku pomontowano do nich SON-I 70, umieszczając dławiki we wnękach.qba napisał(a):Co początkowo świeciło w tych pastorałach? Znaczy w latach 70. Miałem jakąś starą ulotkę o Poznaniu i tam świeciły na ciepły kolor, jakby sodówki, ale może to były zwykłe żarówki. Na zdjęciu wydawały się bardzo jasne.
na głównych ulicach rzeczywiście tak jest, ale na bocznych w większości są malagi pod różnymi postaciami. Myślę,że SGSy 203 mogą stanowić w mieście około 45% opraw.Jasin napisał(a):Będąc na wycieczce w Poznaniu, wysunąć mogę tylko jeden wniosek. Jest to chyba jedno z niewielu miast, gdzie oswietlenie jest tak zunifikowane - praktycznie same SGS 203, nie licząc niewielu niedobitków. [Chyba tylko Świecie nad Wisłą jest podobne, tam 90% to Elgo luna] Przejeżdżając przez miasto zauważyłem tylko nieliczne Strady no i parę niedobitków SGS 201.
cieszyn napisał(a):To są MEGA windki!
A raczej : były![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości