Dzięki
Właśnie o te rtęciowe strady najbardziej się obawiam że niedługo "wylecą",na sąsiedniej ulicy OURW250 z dość przyzwoitymi lampami wymieniono na sodowe malagi z demontażu z ulic gdzie wiszą diodowe Unistreety.A lampy w stradach są na skraju żywota.Wystarczą ze dwa lub trzy telefony mieszkańców ulicy że za ciemno i po sprawie,tym bardziej że zdemontowanych malag mają sporo.
A teraz kilka zdjęć tym razem dziennych:
Ulica Legionów ze starymi słupami stalowymi na których za mojej pamięci wisiały OURW250 a od lat 90 SGS203 250W.Stan na dzisiaj słaby głównie z racji kloszy.
Czasami trafi się malaga czy leda na innym słupie (wynik kolizji z autem lub korozji słupa stalowego)

Ulica Niepodległości z której są już w tym wątku zdjęcia nocne.Diodowe Unistreet
Z samochodu w biegu,ronda oświetla soda malagi i leda.

Ulica Barlickiego,przyległa do Rafinerii Czechowice,oprawy SGS203 na betoniakach i ciekawych wysięgnikach.Co ciekawe niektóre oprawy mimo upływu czasu mają przeźroczyste klosze.

Przy Barlickiego znajduje się park miejski tzw."Lasek",od nawałnicy z 2015 zaniedbany również oświetleniowo.
Oświetlają go oprawy parkowe-sodowe kule,a także malagi 70W na betoniakach i słupach stalowych ,które pamiętają dwulampowe OUR2250 lub ORZ-9,za młody wtedy byłem żeby odróżnić

Jeżeli to będzie mój ostatni post w tym roku,to dla wszystkich ................
Do siego 2019