Niestety sodowych kul jest jeszcze kilka w Cz-Dz. ul.Słowackiego,bardziej deptak niż ulica. w kulach umieszczonych w dół widoczna woda (ostrość złapało tło )
A to odcinek ul.Kolejowej (fotki w akcji na str.2 tego wątku) oświetlony na sodowo.Pozostałą część ulicy oświetlają Unistreety led na betoniakach. Nie udało mi się ustalić co to za oprawa,może pomożecie.Widoczne napisy w j.niemieckim.Oprawy generalnie w kiepskim stanie ,więc może niebawem modernizacja.
Tym razem ruszyłem w blokowiska,budowane w latach 70-tych i 80-tych tzw."Wielka płyta"Początkowo oświetlały je OZPR-y i ORO,potem stara wersja OCP na stalowych słupach.Obecnie w większości są to oprawy AURIS Rosy z WLS 70W na niskich słupach typu SAL-3 malowanych na zielono,choć przed jednym z bloków na słupach ok.6m i z lampami MH. przed pozostałymi tak
wieczorem na innym osiedlu: jedna z wysłużonym LRF-em
To twórczość lokatorów,wcześniej była tam OZPR-a z bardzo wydojoną lampą,więc Janusz wkręcił leda o mocy nie większej niż 10W.A że było nadal ciemno założyli Stradę na śmiesznym wysięgniku. Jakbym wiedział który lokator tak "walczył" z tym OZPR-em o to żeby było jaśniej to podrzuciłbym mu nowego LRF-a albo WLSP.
Wrzucam film nagrany jeszcze zimą,wieczorny przejazd kilkoma ulicami Czechowic. Czasami telefon miał problem ze złapaniem ostrości,ale myślę że da się obejrzeć.Następne będą lepsze