qba napisał(a):Pięknie te OURW na MR wyglądały. Ja mam gdzieś zdjęcie tego kwiatu, jak świeci jedną oprawą sodowo. Mam też inne chyba z 1981 gdzie widać ten sam kwiat. Gdzieś na Śląsku jest też kwiat MR 10xOURW 2250.
Tak, tam działała tylko jedna OURW (oczywiście z WLSP) - na pewno w 2005 roku jeszcze tak było, ogólnie szkoda mi było tych kwiatów...

To jeszcze podrążę trochę temat zachowanych kwiatów w mieście. Ul. Synów Pułku to dwupasmowa arteria pomiędzy al. Sikorskiego a ul. Pstrowskiego, przebiega obok osiedla Nagórki. Jedna z dwóch ulic (obok Pstrowskiego), która oryginalnie w całości oświetlonych kwiatami. W 2006 roku ulica przeszła poważny remont ale większość masztów przetrwała w niezmienionej formie, wymieniono tylko te stojące najbliżej skrzyżowań (na ocynkowane, podobnej wysokości, przenosząc chyba nawet na nie SGS 203/204 ze starych głowic...)
w oddali skrzyżowanie z ul. Pstrowskiego, na dalszym planie dwa nowsze ocynkowane maszty.... Na tym odcinku w najbliższych latach będzie budowana linia tramwajowa więc może pojawić się całkiem nowe oświetlenie... Niestety stan słupów jest nieciekawy, właściwie nie wiem dlaczego są tak przerdzewiałe i zaniedbane

W przeciwną stronę

W tle osiedle Nagórki. Ogólnie w tej części miasta występują spore różnice wysokości

Skrzyżowanie z ul. Krasickiego, jeden maszt został wymieniony

Dalszy odcinek :

Skrzyżowanie z ul. Orłowicza (os. Nagórki)

w stronę al. Sikorskiego :