Trochę zdjęć opuszczonych/niedziałających opraw na obrzeżach Bychawy (woj. Lubelskie) Porzucony OUKs na terenie małej remizy. Podobno kiedyś przy drodze były dwa, ale ciężarówka w nie uderzyła, i się przewróciły. Tabliczka A teraz zdjęcie przy zachodzie słońca Strady OUR-125 nieświecące od lat. Zamontowane na słupach przy ścieżce (Szlak doliny Kosarzewki). Nie wiem po co je tam zamontowano. Nigdy nie widziałem ich w akcji Tu jest rozdzielnia, z której idzie prąd na okoliczne domy. Pewnie tu jest włącznik do strad. Wie ktoś co może być pod tą małą osłonką? Też ciekawi mnie gdzie mają klucze do kłódek. Tu rysunek, przedstawiający jak idzie linia.(Może być źle zrobione, ale mniej więcej to tak wygląda) I nieczynne od lat łyżki. Dawniej oświetlały ZE, ale posiadłość sprzedano prywatnej osobie. Te oprawy widzę codziennie z okna
AsXSn napisał(a):Pod tą osłoną na tej rozdzielnicy przypadkiem nie siedzi sonda automatu zmierzchowego?
Nie sprawdzałem, ale możliwe. Nawet jak by była, to zakrycie jej by nie pomogło, ponieważ jak by był prąd to by świeciły co noc, a nie świecą. Nawet widać po kloszach/odbłyśnikach, że nie są używane
Taka ciekawostka - zapomniany od lat słup w Olsztynie (okolice ul. Pstrowskiego). Nie wiem co on oświetlał bo stoi na pasie nieużytków pomiędzy drogą gruntową a jakimiś magazynami należącymi do policji....