Jacek19 napisał(a):Wojtku to już jest jedyna łyżka z lrf na moim osiedlu, druga została zdemontowana na parkingu przy ul. Barskiej i zastąpiona led tak jak już wcześniej wspominałem chciałem uratować.na dniach dodam dokładne zdjęcia tej oprawy z bliska, ponieważ znajomy ma jeden egzemplarz
Wiem dokładnie o którą sztukę chodzi, pamiętam jak tam wisiała i świeciła, razem obok niej były sodowe Malagi które też poleciały na rzecz LED. Chciałem również zrobić jakieś zdjęcia tej łychy z kloszem co tam była, ale to już nie nastąpi

Egzemplarzy z LRF w oświetleniu ulicznym jest parę sztuk jeszcze, jedna wisi na ulicy Marii Rodziewiczówny najbliżej skrzyżowania z Węgierską, pojedyncza sztuka podczas gdy reszta łyżek z kloszem i malagi na tej ulicy mają sodówki, i ta z LRFem też kiedyś miała sodówkę ale jak ta padła to zamiast dać nową sodę to dali LRF

Ale to już było chyba z rok temu, nie mniej jednak wygląda to ciekawie i postaram się to wkrótce uwiecznić. Jeden taki egzemplarz z LRF wisiał również do niedawna pojedynczo na bocznej uliczce nieznanej mi nazwy widocznej z ulicy Barbackiego, podczas gdy chyba całą ulicę oświetlały sodowe Malagi to była w ciągu jedna rtęciowa łycha z kloszem, niestety jakiś czas temu przestała świecić i zauważyłem, że niestety wyleciała a zamiast niej wisi używana Malaga

Lubię klasyczne oprawy do lamp sodowych.