Trochę świeżych fotek z miasta, zaczyna się powoli rozkręcać trend wkręcania LRF do opraw sodowych, coraz więcej tego przybywa niż miało by ubywać, ostatnio zauważyłem również coraz częściej pojawiające się diodowe zamienniki jednak i tak mam wrażenie, że częściej można uświadczyć LRFy. Oczywiście nowe sodówki nadal są wkręcane, chyba to po prostu zależy co jest pod ręką do wkręcenia

Jakiś czas temu pokazałem na jednej z ulic taką Stradę OUS-400, wówczas prawidłowo miała lampę WLS-400:
Lampa padła, więc została wymieniona, poprawiony został również wysięgnik, który raz przekręcił się podczas silnych wiatrów z powodu obluzowania. Tylko pytanie, co zostało wkręcone, bo widząc nocą świeciło białym światłem:

Tak, to LRF 250W

W dodatku po nitach widać, że pracuje na dławiku sodowym 400W, widziałem również to w akcji nocą, ten LRF się już tak wyjarał, że świeci dużo gorzej od sodówki 70W w Aluroad obok, i widoczne były z ziemi okopcenia w jarzniku lampy

Przy okazji w OUSd obok też wymieniono padniętą lampę, usunięto pęknięty klosz, ale lampa bez niespodzianki tym razem, SON-T Pia Plus 150W zgodnie z przeznaczeniem oprawy:

Trochę fotek pojedynczych opraw z różnych ulic miasta, Strada OUS-150 i OUSe-100 na ulicy Daszyńskiego:

Selenium 70W bez klosza na ulicy Krakowskiej:

Ponownie foty Aluroad z MH na ulicy Żwirki i Wigury, tym razem bardziej szczegółowo, nadal jest to jedyny MH w tym mieście, oczywiście nadal działa:

Na koniec coś z rejonu osiedla słonecznego. Za wiele dotychczas w tym rejonie nie uwieczniałem, bo są tu prawie same Aluroad, sporadycznie trafi się jakaś Malaga lub Strada w ciągu. Tym razem jednak musiałem coś uwiecznić, bo są kolejne oprawy sodowe z LRF, uwieczniłem tylko 2, ale widziałem jeszcze kilka takich:

Oprócz tego niektóre Aluroad zostały obsadzone eliptycznymi sodówkami, niby nic ciekawego, ale przez parę lat nie zakładano u mnie żadnych nowych eliptycznych sodówek więc jest coś odmiennego:

Lubię klasyczne oprawy do lamp sodowych.