Niestety, ale miałem trochę mało czasu, w związku z czym reszta zdjęć z ORZ jest marnej jakości. Postaram się wkrótce znowu tam wybrać i wykonać lepsze fotografie.
zdzichu napisał(a):Ale żadne kwiaty nie wylatują

Tak naprawdę nie jest to pewne. W Internecie nie można znaleźć żadnych wizualizacji, dotyczących remontu ulicy. Jeżeli prace są związane ze skrzyżowaniem Aleja Włókniarzy, to istnieje możliwość likwidacji kwiatów. Takie sytuacje można było obserwować wielokrotnie w centrum (chociażby remont ulicy Sienkiewicza na odcinku Narutowicza- Tuwima).
Dzisiejszy post będzie dotyczyć miejsc o nieco mniejszym natężeniu ruchu. Osiedle Sikawa prezentowałem już parę miesięcy wcześniej. Nie pokazałem jednak wszystkich ulic z tego rejonu, a zaledwie kilka. Na początek
ulica Stokowska przy skrzyżowaniu z Zbójnicką. Tutaj spotkać można oprawy Philips SGS 204 (250W), a na dalszym odcinku- w kierunku zachodnim- OUSd (150W), których stan niestety nie należy do najlepszych.

Cofamy się na wschód:

Skrzyżowanie ulic Stokowska- Kerna:

Sama
ulica Kerna oświetlona jest bardzo podobnie. Sporadycznie pojawia się kilka Malag

Za skrzyżowaniem z Kerna, pojawia się odświeżona wersja ulicy Stokowskiej. Prace remontowe zakończyły się tu około 2 lat temu. Podczas odnawiania ulicy na tym odcinku, usunięte zostały oprawy typu OZS od Mesko, a w ich miejsce zamontowano Schreder Citea NG (LED).

Z Sikawy przenosimy się na osiedle Andrzejów. Była to niegdyś enklawa oświetlenia rtęciowego. Niestety, wraz ze zmieniającym się światem, odeszły wszelkie znane klasyki, w większości przypadków na rzecz oświetlenia LED. Jedną z ważniejszych i bardziej ruchliwych ulic jest tu
ulica Gajcego. Jeszcze nie tak dawno temu, na słupach znajdowały się oprawy Mesko OUR 125 (na co drugim słupie). Po modernizacji, w miejsce OUR pojawiły się Boyeny marki ES System.

Skręcając w prawo, trafiamy na
ulicę Szelburg- Zarembiny: . Tutaj również znajdowały się OUR 125. Białe światło jednak nie przepadło, bowiem teraz ulicę rozświetlają oprawy LUG Traffik.

Ulica Porazińskiej i sodowe Schreder Nano 70W. Zastąpiły one również OURy.

Nieco dalej,
ulica Ogińskiego:
Która za skrzyżowaniem z ulicą Szelburg- Zarembiny, zamienia się w
ulicę Szklarskiego: