Bajer fotka, piękna wersja! Możesz wskazać źródło, na którym udało Ci się ją znaleźć? A najlepiej źródło i autora, to sobie dopiszę w swojej kartotece - ja kilka lat temu zrobiłem sobie jej zrzut z fb, z fanpejdża Służew&Służewiec, ale niestety z nieusuwalnym znaczkiem strony. Plus jedyny taki, że widać na niej cały wysięgnik z ożetką przy lewym skraju zdjęcia:

Ech, żeby tak znaleźć przynajmniej jeden taki wysięgnik... zna ktoś miejscówkę, gdzie taki zabytek ocalał?
Tak swoją drogą - po obu stronach słupa widocznego po prawej stronie stoją podświetlane pachołki - co one oznaczały? Tam jakaś wysepka była, niewidoczna na zdjęciu, czy jedynie zebrę miały chronić? Chyba tam jest wysepka, tylko przez wypukłość jezdni zdaje się być sklejona z krawężnikiem, ale to tylko moja teza.
A nawiązując jeszcze do wcześniejszej fotki, z Wybrzeża Gdańskiego - tak sobie myślę, czy możliwe, że te OUSF-y miały słupy jeszcze sprzed wojny? Przyszło mi to do głowy, bo raz że przed 1939 były tam podobne słupy z duetowymi wysięgnikami zaopatrzonymi chyba w te oprawy od Marciniaka z wbudowanymi sprzęgłami, a dwa, że nieco już ubrudzone były jak na czas robienia zdjęcia (w 1963!), tak jak betoniaki z lat 70-tych wyglądają dzisiaj (czyli po 40-50 latach). Widać ponadto na zdjęciu też kilka nowych, bielutkich wuzetów, podczas gdy na zdjęciach z tamtych czasów najczęściej nie po kilka, lecz ciąg kilkudziesięciu takich słupów, na długość całej ulicy był - za bardzo się różnią stopniem zużycia. Czyli obecne są na zdjęciu ewidentnie dwa różne roczniki (które może dzielić nawet 20-30 lat), mające niemal identyczne kształty, pytanie tylko ile rzeczywiście lat je dzieliło między sobą, ale chyba przy tak niskim natężeniu ruchu, jak było wówczas, nie mogły się osmolić w 10 lat?