Trochę bieżących zdjęć z środy, Disano Campana z metalohalogenem Luma 150W:
Półkwiat z trzema oprawami LUG Urbino Plus, większość półkwiatów ma tylko dwie oprawy:
Kwiaty na skrzyżowaniu Alei Jerozolimskich i Marszałkowskiej:
Lazurowe Onyxy z MH na Marszałkowskiej:
Rondo Starzyńskiego:
Przyjrzałem się tym dwupiętrowym masztom i się okazało, że zastosowano różne modele opraw, na dolnym piętrze jest LUG Urbino Plus, a na górnym LUG Urbano Plus. Chciałbym się przy tym odnieść do wcześniejszego komentarza:
Paweł napisał(a):Na tych 25m ocynkowanych masztach w miejscu OptiVision 1000W + TrafficVision 400W są teraz Urbano Plus 253W + 183W, natomiast na 4 masztach na wyspie ronda gdzie były na tej samej wysokości 1 x OptiVision 1000W + 3 x TrafficVision 400W są teraz 3 x Urbano Plus 302W
Zgadzam się, że Urbano Plus na górze odpowiadają mocy 253W (mają 144 diody, wersja 302W też tyle ma), lecz przeglądając stronę LUG to dla opraw Urbino Plus nie widziałem, żeby była oferowana wersja 183W, jest luka między mocą 160W, a 204W:
Zbliżenie na Urbino Plus na dolnym piętrze:
Urbano Plus na górnym piętrze:
Kwiaty w środku co wcześniej miały konfigurację 1kW OptiVision i 3x 400W TrafficVision, teraz mają ogółem 3x 302W Urbano Plus:
Zbliżenie:
Plac Teatralny, kwiaty zledyzowane, a Elgo Strady bez kloszy nadal hulają z sodą 400W (marki Luma):
Konkretniejsze zbliżenie:
Z jakiegoś powodu maszt najbliżej w kadrze ma tylko cztery zamiast pięciu opraw, czyżby jakiś egzemplarz padł przedwcześnie?
Zbliżenie na głowicę:
Widok na Stradę:
LUG Sava na ul. Grójeckiej:
Widok w kierunku Rakowiec PKP, za LUG Sava znajdują się znane już Philips DigiStreet z pomarańczowym filtrem skutkującym światłem o temperaturze 2000K, na skrzyżowaniu z ul. Harfową. Część najbardziej oddalonych DigiStreet emituje światło o typowej barwie 4000K bez filtra. Za tymi DigiStreet 4000K są jeszcze stare oprawy sodowe jak SGS204 czy SGS203, pewnie lada dzień wylecą:
Jeszcze w styczniu tam gdzie teraz jest Sava, to wtedy była sodowa Malaga, więc można było obok siebie bezpośrednio zestawić światło sodowe względem diodowego przefiltrowanego, to drugie było bardziej pomarańczowe:
Zbliżenie na DigiStreet z filtrem: