mateusz napisał(a):Czy chodzi o te zabytkowe maszty widoczne na tym zdjęciu ? https://www.whitemad.pl/wp-content/uplo ... 2101_n.jpg Słabo znam Poznań... Szkoda, widzę, że sezon na wycinanie starych kwiatów trwa w najlepsze (Toruń, Olsztyn przed halą - chyba jedyne "trójmiejskie" 10- ramienniki z ORZ7/2 - dla mnie bardzo duża strata, teraz te w centrum Poznania) W moim mieście dodatkowo wyleci zapewne część masztów albo nawet wszystkie stojące przy ulicach, wzdłuż których budowana jest właśnie linia tramwajowa.. W północnej części zostanie chyba tylko "kwiatowe" Trójmiasto - tam maszty w oświetleniu ulicznym przetrwają chyba najdłużej, no i częściowo Toruń, Bydgoszcz...
mateusz napisał(a):No właśnie... Ja też pamiętam z wizyty w Poznaniu w 2019 r., że przy Alfie ul. Święty Marcin była już po przebudowie i ograniczeniu ruchu, kwiatów też już tam wtedy nie było. Co było na tych zabytkowych masztach na zdjęciu, które tu przywołałem to niestety nie wiem...
Wojtek26162 napisał(a):Na Włoszech:
Sodówka zdechlak, świeci na rtęciowo i co jakiś czas gaśnie:
famabud napisał(a):Maszty z opuszczaną koroną i oprawami wyglądającymi jak protoplaści Onyxa.
W rejonie dworca głównego PKP w Lublinie montowane są wlasnie nowe maszty Valmonta z opuszczaną koroną z montowanymi nań oprawami LED.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości