Class 66 z oświetleniem halogenowym i żarowymi czerwonymi końcówkami:

Egzemplarz z czerwonymi końcówkami w technologii LED:

Spolonizowany tyrystor serii 163 z omylnie pozostawionym sygnałem manewrowym:

163 z zapalonymi wszystkimi halogenami:

W pełni zledyzowane tyrystory w konfiguracji do jazdy na terenie Czech. Zewnętrzne dolne światła są mieszane czerwone i słabe białe. Wewnętrzne dolne to silne światła długie, jako górne światło LEDy o małej mocy, takie jak zewnętrzne dolne. Tam wymogi odnośnie oświetlenia są niższe więc jak trzeba czasem wyjątkowo większej mocy, te dolne LEDy robią robotę wystarczająco (w oryginale taką rolę górne halogeny pełniły, często jazda była tylko na dolnych słabych światłach, przy LEDyzacji układ zamieniono, żeby w trybie słabym jednak ten trójkąt świateł był tworzony):

W oryginale tyrystory jako górne światło miały parę halogenów połączonych szeregowo (24V ze źródła 48V).
Dolne światła to były słabe białe światła i osobno czerwone końcówki. W Czechach było powszechną praktyką
i nadal się zdarza jeździć tylko na dolnych światłach. Nie mam tyrystora z oryginalnym układem świateł, lecz złapałem
goryla serii 151 mającego oryginalną konfigurację świateł bez LEDów:

Wagon sterowniczy Bombardiera należący do Kolei Mazowieckich:

Traxx EU47 Kolei Mazowieckich, wśród dolnych świateł zewnętrzna para to kombinacja słabych białych świateł i czerwonych końcówek.
Wewnętrzna para dolnych świateł to mocne długie światła (które mogą być ściemnione)
Ciekawa sprawa jest z górnym światłem które ma dwa halogeny pod różnymi kątami, oddziałującymi z układem
optycznym w różny sposób, plus czerwona końcówka używana w państwach gdzie coś takiego jest przewidziane:

Zapalone słabe światła:

Długie światła:

Nowszy Traxx 3, tu konfiguracja w pełni na LEDach (takie same moduły powszechnie stosuje Pesa w swoich pojazdach):

Pesa SA136:

Dragon E6ACTd z LEDami w starszej wersji, gdzie wszystkie diody danego modułu migają naraz:

Griffin EU160, tu nowsze LEDy które kamera może zarejestrować jako "kręcące się" choć tu zastosowałem
naświetlanie na tyle długie, że nie widać tego efektu:

Siemens Vectron, zapalone LEDy, wewnątrz soczewki otoczonej LEDami chyba jest halogen, w oczku powyżej zaś jest odrębny moduł halogenowy: