Nie atakuję kolegów i w tej sytuacji mógłbym równie dobrze powiedzieć, że komentarz Gismota mogłem odebrać jako atak na mnie. Jeśli ktoś znajdzie mój projekt i zechce go wykonać, to nie jest mój problem - robi to na własną odpowiedzialność. Nigdzie nie wskazałem na jakiekolwiek konkretne bezpieczeństwo tej instalacji, a poza tym, przez kilka kolejnych postów jego brak był głównym tematem.
Do mnie przyjdzie prokurator? Gdybym rozstawił na środku miasta tę szafę i pozostawił ją otworzoną to całkiem możliwe.
=======================================================================
Rozjaśniam.
Co to za rozdzielnia, gdzie będzie i do czego ma służyć?
Jest to szafa SO z dołożonym sterowaniem pompy (zaznaczyć koniecznie należy, że przedstawiony do tej pory wkład na płycie PVC będzie umocowany wewnątrz tejże szafy).
Będzie ona zamontowana na ogrodzie, na mojej posesji.
Będzie ona służyć do automatycznego załączania opraw od podświetlenia roślinności i ma się świecić co noc, oraz do sterowania oświetleniem poważniejszym, któro to będzie składać się z dwóch OZS-70 oraz dwóch OBs-2. Dodatkowo z racji wystąpienia takiej konieczności, szafa ta będzie również realizowała sterowanie pompą wody która musi być odłączana, bowiem znajdujące się w jej układzie hydraulicznym czujniki ciśnieniowe nieskutecznie realizują jej wyłączenie. Pompa będzie załączana zdalnie, pilotem. Dodatkowo będzie ona zliczać zużycie energii elektrycznej na powyższe cele.
Szafa w której tematyczny wkład zostanie osadzony posiada tabliczkę "Nie dotykać! Urządzenie elektryczne" oraz wkładkę patentową w zamku do której tylko ja mam klucze. Również, jak wspomniałem, zastanawiam się nad uszczelnieniem drzwi.
=======================================================================
Rozumiem, że możesz się obawiać o moje bezpieczeństwo (wszak debili w internecie nie brakuje) - jeśli taki chatakter mają te posty - bardzo doceniam.
Jednocześnie chciałbym wskazać, że póki co najbardziej przyjazny komentarz w całej kontrowersyjnej dyskusji dorzucili Elektroservice i famabud