Elda napisał(a):To te kwiaty na których wisiała Strada OUS-400?
Tak.
Informacja dla miłośników OUS-400 z Poznania - zostały jeszcze 2 szt.: polapowska OUS-400/150 na ul. Książęcej oraz OUS-400/250 na Piastowskiej

dlaczego niezrozumiałe? Przypomnij sobie proszę jakie oprawy wisiały na kandelabrach na Św. Wawrzyńca, zanim zastąpiły je demontowane niedawno 203/250qba napisał(a):Elda napisał(a):To te kwiaty na których wisiała Strada OUS-400?
Tak, już jej nie ma. Była to jedna z kilku jakimś cudem zachowanych OUS 400 w Poznaniu. Najbardziej niezrozumiałe dla mnie było to, że najprawdopodobniej pojawiła się w miejsce SGS201. Ciekawe czy było więcej takich przypadków. Do niedawna wisiała też Strada OUS 400 na budynku ZUS na Dąbrowskiego, należąca do oświetlenia miejskiego, ale jakiś czas temu wymienili na SGS203
qba napisał(a):Wiem, że pierwotnie były tam OUR 700 lub OUR1000. Nie pamiętam, czy 201 zamontowano bezpośrednio po nich, czy jeszcze były w międzyczasie strady. Jeśli tak, to jakim cudem tą jedną się zachowała?
Filip napisał(a):Elda napisał(a):To te kwiaty na których wisiała Strada OUS-400?
Tak.
Informacja dla miłośników OUS-400 z Poznania - zostały jeszcze 2 szt.: polapowska OUS-400/150 na ul. Książęcej oraz OUS-400/250 na Piastowskiej.
Michal napisał(a):Filip napisał(a):Elda napisał(a):To te kwiaty na których wisiała Strada OUS-400?
Tak.
Informacja dla miłośników OUS-400 z Poznania - zostały jeszcze 2 szt.: polapowska OUS-400/150 na ul. Książęcej oraz OUS-400/250 na Piastowskiej.
To moja robota ( na Książęcej), osobiście ją przerabiałem na 150W i montowałem w tym miejscu w 1996 roku
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości