W tym wątku będę przedstawiał wszystkie strady, które tylko zdobędę, aktualnie nie mam ich wiele (bo tylko trzy sztuki) ale z upływem czasu ta ilość będzie się na pewno powiększać Pierwszą oprawą jakąś pokażę będzie: Elgo OUS 250 (2011r), pozyskałem ją już dawno temu, jednak dopiero teraz doczekała się zdjęć. Oprawa ta jest nowa, niestety rdza ją lekko dopadła gdy leżała pod chmurką na złomowisku Miałem do niej gdzieś instrukcję oraz inne papiery, jednak je zgubiłem Oprawa prezentuję się następująco : W oprawie odpalimy taką lampkę : No to odpalamy
Następną Stradą którą posiadam w kolekcji jest Elgo OUS 400 z roku 1997 . Oprawa jak na swoje lata jest zachowana w świetnym stanie, jedynie w kilku miejscach odchodzi z niej lekko farba . Nie była ona użytkowana na zewnątrz, dlatego nie posiada klosza (jeśli ktoś miałby na zbyciu proszę pisać na pw). Prezentuję się ona w następujący sposób: Coś fanów sody - Beczka Polampu Kolejna lampka - MH 400W/645 od Philipsa
Dzisiaj do kolekcji dołączył najciekawszy (według mnie) egzemplarz Jest to leżak magazynowy, Strada OUR 125 z stycznia 1993 roku Oprawa musiała być trzymana w naprawdę dobrych warunkach, ponieważ nie ma ani grama rdzy Razem z oprawą dostałem LRF Polam, co ciekawe z tego samego miesiąca i roku No to odpalamy z tym LRFem (statecznik przy starcie nieźle buczy) WLS-ED Polam 110w
Do kolekcji w ostatnim czasie dołączyło kilka kolejnych opraw, są to m.in Strady A więc tak - od lewej : OUS 250 w rzadkiej wersji z karbowaną klapką z końca 2000 roku, przerobiona na 150w, zakupiona na złomie. OUS 250 z 1998 roku OUS 400 (nowa) z 2006 roku Oprawy prezentują się następująco Osprzęt OUS 250 OUS 400 W akcji z sodówkami
Trochę Strad ostatnimi czasy doszło do mojej kolekcji Również pokażę je ogólnie, ale te akurat bez fotek w akcji. Zaczniemy od OUSd 400 1985r - trochę szrot, ale jednak Strada, więc skoro za darmo to trzeba brać Przechodzimy dalej - OUS 400 1992r, oprawa kupiona za 40zł Następnie jest również OUS 400 Tym razem Polam z 1987r (niestety tylko jedna fotka)