Parę pytań do profesjonalistów

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Parę pytań do profesjonalistów

Postprzez MRP200 » 17 stycznia 2025, 11:47

OUKS340 napisał(a):Panie i Panowie. Jak to jest z obciążeniem generatora prądotwórczego 3 fazowego o mocy 8kW :?: Czy rozkłada się ono tak samo jak w sieci elektrycznej tj. około 2,7kW na jedną fazę :?: Czy sprawa wygląda zupełnie inaczej :?:

Wg danych fabrycznych agregatów prądotwórczych 3-fazowych, to przy obciążeniu wyłącznie 1-fazy producenci dopuszczają nieco większe obciążenia. W konkretnym przypadku można by przyjąć 3 kW. Wynika to zapewne z chłodzenia generatora.
MRP200
Moderator

Zdjęcia: 639

Postprzez Marcin » 2 maja 2025, 20:36

Panowie, przymierzam się do napisania na miarę możliwości detalicznej strony odnośnie naszych polskich lamp MH na wiki i poza tym, że jak na razie matura stoi mi na drodze, to jest jeszcze jedna bariera - nie mam za bardzo skąd brać informacji na temat źródeł, zakładów, typoszeregu mocy (i w ogóle występowania niektórych pozycji).
Tych, którzy mają wiedzę w temacie i zechcieliby się nią podzielić, chciałbym poprosić, by na miarę możliwości pomogli z rozwinięciem projektu podrzucając jakieś informacje.

Na ten moment najbardziej zależy mi na skończeniu tabeli, która (w mocnej fazie indev) wygląda następująco:
Obrazek

Największe moje wątpliwości wzbudza kwestia lamp LRJ/D a także LRJR i LRJDR oraz LRJ/Fe (czy istniał faktycznie tylko jeden model z wymienionych, czy istniały wszystkie). Liczę na waszą pomoc :)
wiki.lighting-gallery.pl
Marcin

Postprzez famorix » 3 maja 2025, 13:32

LRJP to lampa rtęciowo-jodkowa poligraficzna, nie fosforowa, były jeszcze LRJ 4kw
famorix

Postprzez Marcin » 3 maja 2025, 14:31

LRJP poprawiona. Mógłbym prosić o papier/zdjęcia/wzmiankę o LRJ 4kW, skąd wziąłeś tą informację?
wiki.lighting-gallery.pl
Marcin

Postprzez famorix » 3 maja 2025, 17:57

tutaj mozna przeczytać :arrow: viewtopic.php?f=53&t=3136
famorix

Poprzednia strona

Powrót do Off-Topic