przegladalem wiele wątków z waszymi kolekcjami opraw oswietleniowych szczególną uwage zwróciłem na Trumienki Michała i Rtęciówki zaraz gdy otrzymalem swoją trumienke
dzieki uprzejmosci Rtęciowki moglem zrobic male porownanie naszych opraw (zdiecia są po kolei pierw jedno Rtęciowki potem moje i tak na przemian)
widac tam istotne różnice w ich wykonaniu, u lyzek równiez wystepują rózne wersje opraw i co niektore naprawde niewiele sie róznia od drugich (sciecie klapy pod innym katem , zawiasy, tabliczki itp)
doszedlem do wniosku ze równiez i ta oprawa ma 2 wersje (jesli nie wiecej) mysle ze zdięcia jakie przygotowalismy razem z Rtęciowką pomoga dokladnie pokazac wszystkie róznice...
na 1 rzut oka wydawalo by sie ze te oprawy są takie same :
juz po przewróceniu na bok widac ze komora lampy w obydwuch trumienkach jest inaczej wykonana, u Rtęciówki zgrzana jest na zewnatrz w mojej oprawie zgrzana jest wewnatrz, równiez rant oprawy jest fabrycznie odkształcony nieco inaczej:
komora lampowa również znacząco sie rózni, rozstaw odbłysników w obu oprawach jest inny, w oprawie Rtęciówki widac w komorze śrube mocującą kondensator, oraz inne rodzaje zamkniecia klapy komory osprzętu
sama komora osprzętu równiez sie rózni(pomijając stateczniki) w mojej oprawie kondensator zamocowany jest na listwie obok statecznika i doprowadzony jest przewód zerujący od listwy do oslony oprawy
pozostale detale nieróznia sie praktycznie wogule
czekam na wasze opinie