[ES-System, Siteco] SL-100

Dyskusje na temat opraw oświetleniowych, które wykorzystują żarowe i wyładowcze źródła światła.

Re: [SL-100] - jedna oprawa dwóch producentów

Postprzez Luk » 7 września 2008, 20:55

Luk napisał(a):SL-100 nad przejazdem kolejowym

Obrazek

Te też są w wersji PKP i przez to mają hartowaną szybę :?: Skoro są przy torach to chyba powinny byc takie
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez Paweł » 7 września 2008, 21:28

Tak
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez qba » 8 września 2008, 15:06

na al. Piastów jest teraz wyraźnie jaśniej, a te SL nie mają jeszcze 10 lat, a klosze były strasznie spieczone. Tylko na 4 kwiatach przy skrzyżowaniu Piastów i Jagiellońskiej nie zmienili kloszy, ale może wkrótce to nastąpi.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM"
- ułatwia prace wykonywane w domu
- nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku
- stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
qba

Zdjęcia: 1020

Postprzez DocBrown » 8 września 2008, 15:56

Lepiej niech zmienią całe te oprawy, bo wypukły klosz na szczęście też się jara, co prawda pewno wytrzyma dłużej, ale widziałem już taki przepalony :twisted:
DocBrown

Postprzez qba » 8 września 2008, 16:15

Jeszcze w Szczecinie nie spotkałem się, by wymieniali SL100. Nowe oprawy pojawiają się tylko tam, gdzie stawiają nowe słupy, rzadko zastępuja nimi strae oprawy. wola powiesić uzywana w lepszym stanie. Co do Alei Piastów, to były tam z p[oczątku 2 łyżki na ulicę i OUR125 na chodnik. Potem obcieto wszystkie wysięgniki, rezygnujac z oswietlenia chodnika i szczytowo założono SL, zaś na 4 5ramiennych kwiatach na skrzyżowaniu były Najpierw OUR700, potem strady OUS 400, kiedy zmodernizowano wszystkie słupy, SL pojawiły sie i na kwiatach, ale mdziwnie to teraz wygląda, bo trzy kwiaty mają sodówki o żółtej barwie, a jeden wszystkie różowopomarańczowe.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM"
- ułatwia prace wykonywane w domu
- nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku
- stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
qba

Zdjęcia: 1020

Postprzez Luk » 8 września 2008, 16:16

U mnie na osiedlu na pewnej ulicy gdzie są SL100 jest już z parę dziurawych kloszy (oprawy mają z 10 lat)
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez DocBrown » 8 września 2008, 16:42

W takim razie na tym jednym sodówki już zdychają :mrgreen:
DocBrown

Postprzez Michal » 9 września 2008, 22:43

DocBrown napisał(a):Lepiej niech zmienią całe te oprawy, bo wypukły klosz na szczęście też się jara, co prawda pewno wytrzyma dłużej, ale widziałem już taki przepalony :twisted:

Co do nowych bardziej wypukłych kloszy w SL 100,to,w to,że widziałeś taki przepalony nie uwierzę,no chyba ,że udowodnisz to zdjęciami.Wymieniałem klosze w SL 100/250W u prywatngo klienta na te wypukłe i od dwóch lat nie ma na nich śladu wypalenia,u Ciebie w Obornikach też są powymieniane na nowe w niektórych oprawach i i też nie widziałem na nich żadnego śladu.Oprawa SL 100 była by całkiem przyzwoitą oprawą,gdyby od początku montowali te bardziej wypukłe klosze i rozwiązali problem zdejmowania pokrywy osprzętu bez konieczności używania narzędzi.Według mnie ta oprawa ma też dobry uklad optyczny-dobrze rozsyła światło.Nie rozumiem także stwierdzenia "na szczęście też się jara" ;)
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez DocBrown » 10 września 2008, 10:04

To stwierdzenie to odnośnie klosza, jak będę miał okazję, to na pewno sfocę to zjawisko, co do SL, to wcale nie jest i chyba nigdy nie będzie przyzwoita oprawa, bo design dyskwalifikuje ją kompletnie :twisted:
DocBrown

Postprzez Whites86 » 10 września 2008, 21:19

super brudne SL 100 :twisted:
Obrazek
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze