to mi się podoba: wkładka o wolnym czasie zadziałania ma symbol ślimaka!Michal napisał(a):DocBrown napisał(a):...ś?
Np. wkładka topikowa zwłoczna miała kiedyś nadrukowanego ślimaka,a ...

to mi się podoba: wkładka o wolnym czasie zadziałania ma symbol ślimaka!Michal napisał(a):DocBrown napisał(a):...ś?
Np. wkładka topikowa zwłoczna miała kiedyś nadrukowanego ślimaka,a ...
DocBrown napisał(a):Ślimaka na żadnej z wkładek nie widziałem, a mam też trochę takich zwykłych, wkręcanych, dzięki wielkie za informacje na temat tych bezpieczników, jeśli masz możliwość, to mógłbyś sfocić ułożone obok siebie wkładki stacyjne od najmniejszego, do największego rozmiaru?
DocBrown napisał(a):Jeszcze jedno pytanie. Dlaczego wkładek stacyjnych nie wolno wymieniać pod obciążeniem?
DocBrown napisał(a):Jeszcze jedno pytanie. Dlaczego wkładek stacyjnych nie wolno wymieniać pod obciążeniem?
DocBrown napisał(a):Aha, więc chodzi o to, że istnieje niebezpieczeństwo powstania łuku, który może się rozciągnąć na dosyć znaczną długość i w ten sposób porazić albo poparzyć osobę wymieniającą wkładkę?
Michal napisał(a):DocBrown napisał(a):Aha, więc chodzi o to, że istnieje niebezpieczeństwo powstania łuku, który może się rozciągnąć na dosyć znaczną długość i w ten sposób porazić albo poparzyć osobę wymieniającą wkładkę?
Przy napięciu 400V ten łuk za bardzo się nie rozciągnie,ale o to głównie chodzi.Ja kiedyś wkładałem BMa 200A w obwód,gdzie było zwarcie i całe szczęście,że się odwróciłem podczas tej czynności,bo coś przeczuwałem-taka wkładka 200A z byle powodu nie" wywala"
Powrót do Osprzęt elektroenergetyczny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości