Edziu napisał(a):Super, a skąd miałeś taką tkaninę? Jeżeli widzę taki sprzęt, który jest w pełni sprawny, bardzo mnie to cieszy, chocaż w mojej kolekcji najstarszy jest amator z 78r, ostatnio po generalnym remoncie. Whites najbardziej cieszy mnie to że twoje radio posiada oryginalne chassis, nie wstawiłeś tam jakiejś, badziewnej płyteczki, ( co niestety jest często spotykane) uratowałeś klasyka, elektrodowicze bardzo by się ucieszyli gdybyś umieścił projekt w DIY.
Czy radio odbiera na górnym UKF?
tkanine mam z allegro

ogolnie takich podobnych radioodbiorników mialem 5 ale niestety 3 znich muslalem sprzedać bo mialem wielki kryzys finansowy, jeden zawiozłem mojej matce gdzie tez go uzywa
ja nietoleruje inwazyjnego przerabiania radia w taki sposob zeby byle grało, 99% jest tam oryginalne, ogolnie doprowadzenie go do tego stanu wynioslo mnie okolo 350zł moze nawet wiecej, bo gdy je nabylem niedawalo znaków zycia, wszystkie lampy sa w nim nowiutkie, jedyne nieoryginalne w nim czesci to pare kondensatorów elektrolitycznych ktore trzeba bylo powymieniac bo stare powysychaly i potracily swoje pojemnosci, ale mysle ze na to oko mozna przymknąć
odbiera wszystko do 103MHz najbardziej mnie cieszy ze odbiera takie stacje jak Radio Eska, RMF Maxx itp gdzie jeszcze czasem leci jakas normalna muzyka

malo tego odbiera to czysto bez anteny! gdzie zaden nowy sprzęt u mnie w domu praktycznie niemoze tych stacji sciagnac , lub sciaga je z wielkim trudem(a mam wierze hi-fi i pare innych odbiorników radiowych w domu)
co do forum elektrody to mam tam konto ale się na nim nieudzielam, mam swoje powody, niewstawie tam juz zadnych zdjec ani nic nienapisze, mam bardzo zle zdanie o tym forum niestety...
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam