cieszyn napisał(a):Michal napisał(a):cieszyn napisał(a):Michał jak zapowiedział, tak zrobił, oj, gdybym ja miał taki podnośnik . . .![]()
Taka piękna akcjataki demontaż, Michał - widać, że normalnie puściły te śruby, 17-tki chyba ?
No i jestem załatwiony!
Będzie mi się snił ten demontaż przez co najmniej tydzień
Byłeś blisko-szesnastki :D .Takie stare śruby łatwo się odkręca z powodu bardzo daleko posuniętej korozji.Trzeba mieć tylko porządne klucze i ewentualnie jakąś gaz- rurkę na "przedłużkę"
A to coś mało spotykane te 16-tki?A jak gwint nie puszcza, to go olać pepsi-colą i zaraz puszcza , he, he![]()
Michal napisał(a):Whites86 napisał(a):ja bym ta oprawe naprawil i wkręcil do niej jakiegos mixa
Ta oprawa,nawet jakby została naprawiona to z podłączeniem jej byłby problem bo z tej linii została wycięta linka oświetleniowa,a właściciel bardzo się cieszył z demontażu tej oprawy bo, pozbył się "złomu" ze słupa
CDM napisał(a):Michal napisał(a):Whites86 napisał(a):ja bym ta oprawe naprawil i wkręcil do niej jakiegos mixa
Ta oprawa,nawet jakby została naprawiona to z podłączeniem jej byłby problem bo z tej linii została wycięta linka oświetleniowa,a właściciel bardzo się cieszył z demontażu tej oprawy bo, pozbył się "złomu" ze słupa
Michał, jaki tam był właściciel, skoro to ogólnodostępna ul. Włościańska na Piątkowie?? Ładnie to tak demontować mi klasyki z mojej dzielnicy?? Czasami sobie jeździłem tą ulicą,żeby popatrzeć na tę oprawę, a teraz co?? To już bardziej się spodziewałem,że kiedyś po cichu odtworzy się tę linię,żeby ta OBp zaświeciła
lampa123 napisał(a):Równie dobrze może być MIX.
Czy żarówom nie szkodziły opady deszczu, przecież lampa rozgrzana jest mocno, a jak na nią spadnie kropla deszczu to moze pęknąć ... pomijam że kropla wyparuje przed spadnięciem na lampę.
Michał, czy byłbyś w stanie załatwić oprawy OBs? Jeżeli tak, w przyszłości byłbym chętny na nią.
Powrót do Konserwacja, modernizacja i budowa oświetlenia zewnętrznego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość