Kwiaty opraw oświetleniowych

Sposoby oswietlenia ulic. Dyskusje na temat opraw i źródeł światła stosowanych w oswietleniu ulicznym

Re: Kwiaty opraw oświetleniowych

Postprzez CDM » 15 sierpnia 2007, 17:43

:arrow: Neon, niestety, przy większych formatach były problemy z umieszczeniem zdjęcia, więc zdecydowaliśmy (z rodzinką :mrgreen: ), że lepiej nie czekać godzinami, tylko zrobić to, co możliwe. A na tych dużych kwiatach , owszem, wszędzie były OUR 700, na tym zaś, który jest ujęty na zdjęciu osobno, są SGS 201/400
Brak czasu....
CDM

Zdjęcia: 226

Postprzez neon44 » 15 sierpnia 2007, 19:17

CDM napisał(a)::arrow: Neon, niestety, przy większych formatach były problemy z umieszczeniem zdjęcia, więc zdecydowaliśmy (z rodzinką :mrgreen: ), że lepiej nie czekać godzinami, tylko zrobić to, co możliwe.

Nie bardzo rozumiem. Czy chodzi o to że d€że zdjęcia się ładują długo :?:
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Postprzez qba » 15 sierpnia 2007, 20:15

CDM napisał(a)::arrow: KaszeL, a zwróciłeś kiedyś uwage na kandelabr przed Dwrcem Zachodnim :?: Nie dość, ze wiszą na nim stare Strady, to jeszcze z LRFami, troche głupio wygladają takie "trupy" przed dosć ładnie iluminowanym, zabytkowym budynkiem dworca..Należy on niestety do PKP, a kolej tak dba..Chociaż wysięgniki na niebiesko pomalowali

Ja chyba kojarze ten kwiat. Czy on jest na 5 opraw, na starym betonowym słupie i wiszą na nim strady OUS lub OUR250 z LRFami? Czy na jakichś kwiatach w Poznaniu, gdzie yły OUR 700 założono potem kwadratówki czy od razu stosowano SGS201/400? Na 100% kwadratówki wisiały na dwóch kandelabrach przed dworcem głównym, po 8 opraw każdy. Ale jakiś czas temu pojawiły sie tam malagi. Ciekaw e czy na tym kwiecie z Łańcuta świecą i malagi i kwadratówki czy same malagi. Ostatnio u mnie w mieście, podczas przebudowy ulicy znikają kwiaty na 6 łyżek, które i tak od kilku lat nie świeciły. Nawet nie zdążyłem ich zfocić, bo ciągle nie mam cyfrówki.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM"
- ułatwia prace wykonywane w domu
- nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku
- stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
qba

Zdjęcia: 1020

Postprzez CDM » 15 sierpnia 2007, 22:13

:arrow: qba, ze wszystkich przypadków, które znam, to od razu po demontażu 700tek i 1000czek pojawiały się na kwiatach SGSy 201. Kwadratówki były też na kandelabrach, ale się tam pojawiały z reguły fabrycznie, tak było na dworcu, jak juz wspomnialeś, także na pobliskim skrzyżowaniu Towarowej i Wierzbięcic. Co do kwiata przed Dworcem Zachodnim, to dobrze kojarzysz, o ten słup własnie mi chodziło :)
Brak czasu....
CDM

Postprzez KaszeL » 15 sierpnia 2007, 22:46

CDM napisał(a)::arrow: Neon, niestety, przy większych formatach były problemy z umieszczeniem zdjęcia, więc zdecydowaliśmy (z rodzinką :mrgreen: ), że lepiej nie czekać godzinami, tylko zrobić to, co możliwe.

Hmmm, jakieś problemy z wgrywaniem na imageshack/fotosik? Czy same zdjęcia udało się zrobić większe? Odnośnie kandelara, to oczywiście go kojarzę. To ten zaraz przed wejściem z 3? oprawami?
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez CDM » 16 sierpnia 2007, 14:34

Tem kandelabr przed dworcem jest 5-ramienny, natomiast ze zdjęciami jest tak, jak powiedziałeś, przy większych formatach były kłopoty wgraniem na fotosika, natomiast nie ma mowy o większym zbliżeniu, dalej oddalone punkty są przez to mniej widoczne.Niestety, nie mam dostępu do innego aparatu.
Brak czasu....
CDM

Postprzez KaszeL » 16 sierpnia 2007, 23:16

Może w takim razie spróbujesz wgrać zdjęcia na imageshack.us? Generalnie moim zdaniem działa on znacznie sprawniej, niż fotosik.pl
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez neon44 » 17 sierpnia 2007, 14:18

:arrow: CDM rób chociaż fotki o rozmiarze 800x600
Fanatyk opraw ulicznych

neon44
Site Admin

Postprzez neon44 » 17 sierpnia 2007, 14:22

A teraz kolejny kwiat 6x OZS Mesko :D

Obrazek
Fanatyk opraw ulicznych

neon44
Site Admin

Postprzez Paweł » 18 sierpnia 2007, 23:38

Ładna zdobycz ta fotka :) Oprawy OZS Mesko na kwiatach to bardzo rzadki widok a szkoda...

A to z kolei kwiaty przy Trasie Toruńskiej na wysokości ul. Jagiellońskiej / Modlińskiej w Warszawie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oświetlenie uliczne