Michal napisał(a):cieszyn napisał(a):Michał - fajne ujęcie. Tak tu gadamy o przesłonach, że niby nielegalne, ale tak prawdę mówiąc, oprócz OCP i OZPR to do tej SL nikt z mieszkańców dostać się nie mógł, zatem pomogli monterzy, tak ?
A niby nie wolno tak modyfikować opraw, więc jak to jest ?
Nie ma jakichś odbiorów prac, czy później : przeglądów sieci ???
Ja wiem - samo życie

Najlepiej zapytać
CDMa,on najlepiej będzie sie orientował w jaki sposób obecnie na oprawy trafiają te osłony.Pamiętam,że jak pracowałem w Zakładzie Oświetlenia Drogowego to było to robione oficjalnie po zgłoszeniu mieszkańca,któremu oprawa świeciła w okno.Taka oprawa była demontowana,zawieziona na warsztat,gdzie została zamontowana taka osłona.Ta ze zdjęcia była chyba montowana na oprawie bez zdejmowania.Te z warsztatu były o wiele porządniej wykonane.

Ta osłona była montowana przeze mnie, a gość siedział w oknie i kontrolował, czy w mieszkaniu ma już wystarczająco ciemno. Osłona była na miejscu formowana, więc może nie wygląda to najlepiej, była przygotowana na zupełnie inną oprawę. Osłona była montowana drogą oficjalną, na podstawie zgłoszenia, po 24godzinach od otrzymania sygnału od mieszkańca już sprawę załatwiliśmy. Gość nie mógł uwierzyć,że tak szybko się to udało zrobić

Brak czasu....