KaszeL napisał(a):Nie mam pojęcia dlaczego nie stosuje się takiego układu w opakowaniach zbiorczych od świetlówek T8. Dlaczego uważasz, że świetlówki T5 nie nadają się do niskich mieszkań?
Bo mają wysoką luminację, pisałem już. Zjawisko olśnienia
KaszeL napisał(a):Nie mam pojęcia dlaczego nie stosuje się takiego układu w opakowaniach zbiorczych od świetlówek T8. Dlaczego uważasz, że świetlówki T5 nie nadają się do niskich mieszkań?
LUMILUXDELUXE napisał(a):Bo mają wysoką luminację, pisałem już. Zjawisko olśnienia
KaszeL napisał(a):LUMILUXDELUXE napisał(a):Bo mają wysoką luminację, pisałem już. Zjawisko olśnienia
To dotyczy tylko świetlówek HO i można temu bardzo prosto zaradzić instalując odpowiednie oprawy.
KaszeL napisał(a):Nie no wiadomo, idąc w tym kierunku może się okazać, że żarówki też rażą, a lampy uliczne to już w ogóle oślepiają. Nikt przecież nie każe spoglądać bezpośrednio na źródło
KaszeL napisał(a):Zawsze można spojrzeć w górę?
KaszeL napisał(a):Nie prawda. Wystarczy mieć odpowiednio zaprojektowaną oprawę. Przecież nie wszystkie są otwarte
Powrót do Świetlówki liniowe i kompaktowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość