mirek napisał(a):Oprawa z korpusem w takim kształcie była produkowana jeszcze po zmianie nazwy firmy na ELEKTRIM, z takim korpusem występowały też kule, jest takich trochę w Krakowie. Później zmieniono kształt korpusu, a klosz i daszek pozostały bez zmian. Z początku oprawy występowały tylko w wersji na rtęciowe 125W.![]()
O widzisz, nie jestem samArtur31Krasnik napisał(a):mirek napisał(a):Oprawa z korpusem w takim kształcie była produkowana jeszcze po zmianie nazwy firmy na ELEKTRIM, z takim korpusem występowały też kule, jest takich trochę w Krakowie. Później zmieniono kształt korpusu, a klosz i daszek pozostały bez zmian. Z początku oprawy występowały tylko w wersji na rtęciowe 125W.![]()
Pamiętam te oprawy OCPByło ich kiedyś dużo na osiedlach i w parkach od 2 połowy lat '80-tych
Na moim osiedlu: Koszary założyli je w październiku 1987r., czyli jeszcze za czasów Polski Ludowej
i były one do początku 1 dekady XXI w., bo potem je na kule zmienili, a kule już nie mają takiego samego klimatu, co te OCP
Choć, ja najchętniej na osiedlu widziałbym stare OUFS-y na świetlówki liniowe
, ale cóż, pomarzyć tylko można
gory napisał(a):ułaaa! Kocham te oprawy!hehehe Uwielbiam je
niestety jak wyżej już wspomniałem u mnie na osiedlu jest ich coraz mniej... ustępują miejsca kulom
CDM napisał(a):gory napisał(a):ułaaa! Kocham te oprawy!hehehe Uwielbiam je
niestety jak wyżej już wspomniałem u mnie na osiedlu jest ich coraz mniej... ustępują miejsca kulom
Każdej kuli nalezy się...kulka
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość