A mi takie coś nigdy nie chce wyjść... Próbowałem na sodówie 100W i 150W ale obie gasną na stateczniku STS-400
Szkoda lampy
elek napisał(a):A mi takie coś nigdy nie chce wyjść... Próbowałem na sodówie 100W i 150W ale obie gasną na stateczniku STS-400
Hehe WLS 70W wytrzymuje odpalenie na STR-400W, w sumie nie wiem czemu ta strzeliła, pewnie jażnik był osłabiony bo nie była to nowa lampa a jakby nie patrzyć to ten OGLIS 1000W ma 10,3A prąd, pękniecie to jakeś 60% obwodu jażnika.Szkoda lampy
E tam szkoda, mam jeszcze drugą a i nowe lampy są tanie.
Wysokoprezny napisał(a):Po co stosować sodę jak przy MH ludzkie oko dobrze widzi? Sodówka i MH nie powinny być traktowane jako wrogie sobie lampy. Sodówki będą zawsze stosowane szerzej na ulicach niż MH. Ja myślę, że cena MH za 5 lat i więcej spadnie wyraźnie. Jednak- nie ukrywajmy- sodówkę jest taniej wyprodukować, poza tym do głosu dochodzą względy praktyczności- częstotliwości serwisowania opraw. MH nie przekroczy swą żywotnością 20 000 h, zaś sodówka na 24 000 h to już żaden "wyczyn", bo dużo modeli sodówek ma żywotność 32 000 h. Tak więc... chodzi o kasę.
Whites86 napisał(a):Wysokoprezny napisał(a):Po co stosować sodę jak przy MH ludzkie oko dobrze widzi? Sodówka i MH nie powinny być traktowane jako wrogie sobie lampy. Sodówki będą zawsze stosowane szerzej na ulicach niż MH. Ja myślę, że cena MH za 5 lat i więcej spadnie wyraźnie. Jednak- nie ukrywajmy- sodówkę jest taniej wyprodukować, poza tym do głosu dochodzą względy praktyczności- częstotliwości serwisowania opraw. MH nie przekroczy swą żywotnością 20 000 h, zaś sodówka na 24 000 h to już żaden "wyczyn", bo dużo modeli sodówek ma żywotność 32 000 h. Tak więc... chodzi o kasę.
calkowicie sie z Toba zgadzam, jednak ostatnio w moim miescie widze pozytywne zjawisko , bardzo duzo ulic zostalo zmodernizowane na lampy MHmam nadzieje ze w najblizszym czasie bedzie ich jeszcze więcej
Powrót do Wysokoprężne lampy wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości