qba napisał(a):Rzeczywiście, te kwiaty na rondzie Jagiellonów znikną. Będzie to trudne i kosztowne, choźby dlatego, że ich maszty podtrzymują trakcję tramwajową. Jeśli SGSy pościągali, to ten kwiat wkrótce zniknie. W niektórych świecą LRF lub MH. Nie wiedziałem, że na Grunwaldzkiej to są nowe kwiaty. Wyglądały na stare. Co do tych rozdwojonych na 12 kwadratówek to pierwotnie w momencie postawienia wisiały na nich OURW2250. Jest stara fota w dziale o kwiatach opraw, a i ja będąc w 1996r w Bydgoszczy widziałem jeden taki , na którym były OURW 2250 oraz jeden gdzie były pomieszane kwadratówki i OURW.. SOXów rzeczywiście jest dość sporo. Ciekawe czemu się ich pozbywają. Czyżby z powodów kosztów utrzymania i części zamiennych????
Elda napisał(a):Ja niestety urodziłem się dopiero w 1993 r. A w Bydgoszczy mieszkam od 2002. Co do tych słupów to kiedyś widziałem taką pocztówkę.
Szczerze wątpię, aby chcieli usuwać te słupy, strasznie ciężko się to musi robić, tymbardziej, że te są "wkopane" a nie przymocowane śrubami.
chciałbym powiedzieć to niestety i mieć ten rocznikElda napisał(a):Ja niestety urodziłem się dopiero w 1993 r. A.....
cieszyn napisał(a):(kurcze, Neon, może Twoje życzenia się spełnią, jak ja piszę takie teksty, to może nie jest jeszcze z moją pasją tak źle![]()
)
przez Elda
Zadziwia mnie to, że w Toruniu nadal stosuje się słupy żelbetonowe, z tego co zauważyłem macie także sporo Lun.
przez Elda
Do tego w naszych Sintrach stosują jakieś kijowe źródło światła, ponieważ już po pół roku wiele z nich nie świeci
Użytkownicy przeglądający ten dział: zdzichu i 0 gości