[Olsztyn] Oświetlenie

Historia oświetlenia polskich miast i realizowane inwestycje oświetleniowe

Re: [Olsztyn] Oświetlenie

Postprzez Whites86 » 31 stycznia 2009, 22:41

świetna jest ta ulica :) ja uwazam ze lepszy phening w lyzce niz malaga na słupie, mialbys moze mozliwosc zrobic nocne fotki ??
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez mateusz » 31 stycznia 2009, 22:50

Pewnie ,że lepszy a może nawet jaśniej świeci. Co do nocnych zdjęć to już o tym pisałem... Tak po za tym to nie jestem za dobry w nocnych zdjęciach i pewnie by nie wiele było widać...
Pozdrawiam ,
mateusz

Zdjęcia: 544

Postprzez Whites86 » 31 stycznia 2009, 22:57

mateusz napisał(a):Pewnie ,że lepszy a może nawet jaśniej świeci. Co do nocnych zdjęć to już o tym pisałem... Tak po za tym to nie jestem za dobry w nocnych zdjęciach i pewnie by nie wiele było widać...

wiem cos o tym ja dopuki niesprawilem sobie statywu mialem bardzo duze problemy ze zrobieniem nocnej fotki... pomijam fakt ze mój aparat praktycznie niema wyswietlacza i ze jest ogolnie bardzo marnej jakosci
Whites86

Postprzez Michal » 31 stycznia 2009, 23:05

Świetne zdjęcia,Mateusz.Trochę jest jeszcze tych staroci w Olsztynie.Zaśnieżone ulice oświetlone oprawami rtęciowymi szczególnie ORZ 7- wiele bym dał,żeby to zobaczyć jeszcze kiedyś na żywo... ;)
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez Paweł » 1 lutego 2009, 00:38

Fajnie że Spółdzielnie Mieszkaniowe nie zaraziły się "malagizacją" od miasta ;) Ale świecą niestety na pomarańczowo...

Michał
, zapraszam do Warszawy :D Takich ulic jest ponad 100 :)
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez mateusz » 2 lutego 2009, 14:36

Zdjęcia z dzisiejszego wypadu. Na początek teren pływalni przy ulicy Głowackiego. Łychy są na bardzo cienkich betoniakach ,ok. 6,5m . Oczywiście wszystko świeci
Obrazek

Obrazek

Teraz zbliżamy się do hali Urani...
Obrazek

Obrazek

Obrazek
I jeszcze jedna łyżkowa ulica ,w łyżkach świecą zarówno LRFy jak i WLSp świetnie to wygląda ale być może w tym roku to już będzie zdjęcie archiwalne :? :cry: , bo spółdzielnia chce tam za 20tys. zł wstawić chyba MALAGI 70W tylko nie wiem czy to będzie też dotyczyło tej ulicy czy może tylko terenów przy sąsiednich blokach ,bo ich jest tam pełno. Te łyżki świetnie wyglądają ,to starsza wersja ,wszystko świeci i oby tak było jak najdłużej... http://www.smp.olsztyn.pl/index.php?opt ... &Itemid=25 - na samym dole jest o tym.............

Obrazek
Ostatnio edytowano 2 lutego 2009, 14:59 przez mateusz, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam ,
mateusz

Postprzez DocBrown » 2 lutego 2009, 14:46

Świetne fotki, najlepszy ten kwiat ORZ7/2 :twisted:
DocBrown

Postprzez Whites86 » 2 lutego 2009, 15:40

swietne miejsce.. malagi to wszystko zepsują...
śmiesznie wygladaja te łyzki na tych cienkich betoniakach :twisted: w tczewie tez podobne przypadki widzialem
Whites86

Postprzez neon44 » 2 lutego 2009, 21:34

Mateusz świetne fotki :D A czemu nie zbliżyłeś bardziej kwiatu :?:
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Postprzez mateusz » 2 lutego 2009, 21:58

Zbliżenie tego kwiata już chyba kiedyś było ;) W tych kwiatach świecą się normalnie jedna - dwie oprawy a w jednym dzisiaj świeciły trzy ale co ciekawe jak są jakieś imprezy w hali to świeci się chyba więcej lamp. Klimat jest niesamowity.
Wszędzie dookoła soda a te kwiaty stoją prawie w samym centrum :D Jest ich tam pięć :) Łyżki przy pływalni świecą oczywiście rtęcią . Ich zdjęcia świecące są w dziale zdjęcia nocne albo zimowe (nie pamiętam już) Jest tam siedem takich łyżek ,dwie na budynku i trzy STRADY , jedna trumienka.......... W Olsztynie jest jeszcze osiedle ,gdzie jest ok. 20-30 takich łyżek na identycznych słupach..... I jeszcze w Kortowie (wioska studencka )są łyżkowe ulice ale dawno już tam nie byłem..... Mam nadzieję ,że nie zmodernizowali . Mając ferie postaram się robić więcej zdjęć....
Pozdrawiam ,
mateusz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Miasta polskie