Kwadratówe Kwiaty Bydgoskie cd. Zastanawia mnie jedno w tych kwiatach jedenświeci bardzo jasno na biało, przyjrzałem się źródłom światła, są eliptyczne, na początku myslalem se są to mixy albo rtęciówki, i pomyslałem, o jeden kwiat z rteciowkami, idę do niego po ciemku jeszcze raz, no fakt swieci na biało, ale to są najprawdopodobniej MH świeci duuuużo jaśniej od pozostałych, to będą chyba pierwsze kwazdratówki na naszym forum z MH zresztą sami zobaczcie
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
fantastycznie nigdy niewidzialem kwiata opraw ktory by w pełni świecił na bialo to sie nazywa porządne swiatło tak powinny swiecic wszystkie kwiaty po Twoich zdjeciach smię twierdzic ze są to MH no chyba ze w jakis sposob regulowales aparat, przy standardowych ustawieniach pokazałby światło zielone gdyby to był rtęciówki masz gdzies foto tego Kwiata w dzien ze zblizeniem na oprawy ??
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Piękny. Wygląda mi na MH, ale niewykluczone, że są to rtęciówki. Od dawna on tak świeci??? Czy to jest może ten sam, w którym świeciła tylko jedna oprawa? Chciałbym to zobaczyć na żywo.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
jak widać ze zdjecia jest to 4 kwiat licząc od ronda bernardynów, w razie czego jak by ktoś zawitał w Bydgoszczy, szczerze mówiąc, dawniej nie zwróciłem na to uwagi jakie żródła światła w nim były, aparat byl na standardowych ustawieniach, na moje oko są to MH, naprawdę duzo jasniej jest pod tym kwiatem niz pod pozostałymi, rtęciówki nie dały by chyba tyle swiatła. Elda powinien znać dokładniej historie tego kwiata.
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
Jeśli źródła światła są eliptyczne... ale skoro świeci jaśniej niż pozostałe, to muszą być MH, chociaż rzadko stosuje się metalohalogenki eliptyczne dużych mocy. . Rtęciówki, nawet te z ulepszonym luminoforem nie dałyby rady i i tak byłoby pod nim ciemniej jak pod sodowymi kwiatami.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku