a ta reszta to np. 100 miniatur? tyle, że nie powiedziane wprost. Czy to są czytelne i jasne uregulowania? Nie są. Nie widać tego?KaszeL napisał(a):10 dużychreszta jako miniaturki
DocBrown napisał(a):A ja uważam, że jest dobrze. 10 fot w pełnym wymiarze to jak dla mnie i tak ciut dużo, ale jakoś to przełknę, duże foty nie zamulają bezpośrednio forum, ale ładowanie strony tak, zaś miniaturki tego nie robią i nawet 666 miniaturek na post nie zamuli forum i nie będzie przeszkadzać![]()
Paweł napisał(a):Staszku, szukasz problemu tam gdzie go nie maNie musi być określona maksymalna ilość miniaturek bo przecież nikt nigdy nie umieścił więcej jak 100 w jednym poście
A że z miniaturkami strona ładuje się szybciej na wolnych łączach więc nie ma do nich ograniczenia jak do zdjęć pełnego rozmiaru.
KaszeL napisał(a):Cieszyn. Ręce to mnie opadają. Zapominasz o istocie sprawy.
Wprowadziliśmy ograniczenie co do ilości zdjęć, żeby zmniejszyć _objętość_ (w kilobajtach) pojedynczego postu. Jedna miniaturką zajmuje średnio 3.5kB te największe zajmują 5kB. Dlatego jak łatwo policzyć, 20 miniaturek "waży" tyle samo, co jedno zdjęcie w maksymalnym rozmiarze. Nie chodzi o sztuczne ograniczanie ilości zdjęć, tylko o zmniejszenie objętości postu - przez co przyspieszenie jego ładowania. Rozumiem, że nie odpowiada Ci wybór, ale czas na dyskusję się już skończył. Miałeś okazję w wątku o ankiecie, zapraszałem. Wolałeś się nie odzywać. W porządku, nie zabranie głosu, to też jakiś sygnał. Teraz już niestety za późno.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość