No to może Ja jako rdzenny mieszkaniec Kujaw i Pomorza opiszę trochę oświetlenie w północnej części województwa

Okolice Grudziądza są oświetlane róznymi oprawami:
lewy brzeg Wisły - wiekszość małych miejscowości przeszła modernizację oświetlenia: Leżące blisko Grudziądza Dragacz, Górna i Dolna Grupa oświetlane są głownie Ledami. Za to na prawym brzegu Wisły dominują małe malagi, zwłaszcza w podgrudziądzkim Mokrem, Świerkocinie, Nowej Wsi, Białochowie, Wielkim Wełczu, Dusocinie. Ale znowu Gardeja leżąca zaraz na granicy Pomorskiego i kuj.pom. wyposażona jest w Ledy, tak jak większość małych miejscowości wokół Kwidzyna. No może w Bądkach i Cyganach jest kilka klasyków (w Otłowcu stado trumienek). Okolice, w której mieszkają moi dziadkowie to także Ledy, tylko wioska Pawłowo (droga między Czarnym Dolnym a Kisielicami, z niej widać ogromną elektrownię wiatrową w Kisielicach) Jest oświetlana przez Trumienki (tutaj oczko do Mirror, może kiedyś wpadnie w tamte rejony

) Trochę wyjechałem w województwo Pomorskie, jednak te tereny świetnie są mi znane i leżą blisko siebie dlatego je opisałem w tym temacie.