To chyba najczęściej spotykany model słupa i głowicy kwiatu opraw. Widziałem takie w różnych miejscach w Polsce. Co do kwiatów w Gdyni to rzeczywiście większość zmodernizowano wymieniająć wszystkie oprawy. Kiedyś były na nich OURW2250, a wcześniej pewnie ORZ2, lub OUR400. U mnie zlikwidowali dziś kolejny kwiat z łyżkami Pozostał tylko betonowy cokół, na którym kwiat był postawiony. Było ich kilkanaście, teraz zostały tylko 3, z czego jeden zmodernizowany. 4 oprawy zmieniono na Strady
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
Nigdy nie widziałem jeszcze kwiatu, który byłby na 7 lub 9 opraw, fabrycznie zrobiony. Widziałem je jedynie na 3, 4, 5, 6, 8, 10 i 12 opraw. Ciekawe dlaczego nie robiono takich kwiatów. A może gdzieś takie były, i ktoś ma może zdjęcie?
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
Ciekawe czemu w większych kwiatach nie stosowano nieparzystej liczby opraw.
neon44 napisał(a):Kolejny kwiat 2x OURW250 a jedną zdjeli
albo spadła